Nieuw op Netflix: de spannende dramafilm 'The Goldfinch' met Nicole Kidman en Ansel Elgort

Nieuw op Netflix: de spannende dramafilm 'The Goldfinch' met Nicole Kidman en Ansel Elgort
12 juni 2021 om 17:35

The Goldfinch (2019) is een spannend verhaal met in de bijrol het schilderij Het Puttertje van de Nederlandse schilder Carel Fabritius. De film speelt zich voor een deel in Nederland af en is hier ook echt gefilmd. Ben je benieuwd naar deze film? Dan is er goed nieuws, vanaf vandaag is The Goldfinch te zien op Netflix.

Theo is dertien jaar oud als zijn alleenstaande moeder om het leven komt in een terroristische aanslag tijdens een bezoek aan het Metropolitan Museum of Art in New York. Door flashbacks komen we erachter dat Theo direct na de aanslag stiekem een waardevol schilderij, Het Puttertje, uit het museum heeft meegenomen. Dit was het laatste schilderij waar hij naar keek voordat hij zijn moeder verloor en zijn leven voor altijd veranderde. Het wordt steeds duidelijker dat sinds de aanslag Theo's leven in een neerwaardse spiraal terecht is gekomen. Hij komt in aanraking met drugs, wapenhandel en zware criminelen. Komt dit nog goed, vindt hij steun en wat is hij van plan met het schilderij?

The Goldfinch is geregisseerd door John Crowley, bekend van Brooklyn (2015). Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek, geschreven door Donna Tartt, waarmee zij in 2014 de Pulitzer Prize voor fictie won. De film heeft een sterrencast met onder andere Nicole Kidman, Sarah Paulson, Ansel Elgort, Jeffrey Wright, Finn Wolfhard en Luke Wilson.

The Goldfinch is vanaf vandaag te zien op Netflix.

The Goldfinch (2019)
6.3
Theodore "Theo" Decker was 13 jaar oud toen zijn moeder werd gedood bij een bomaanslag op het Metropolitan Museum of Art.
Beeld: Still 'The Goldfinch' via TMDb
Tekst: Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws