'Élite' seizoen 4 vanaf deze week op Netflix: alles wat we weten over de nieuwe afleveringen

'Élite' seizoen 4 vanaf deze week op Netflix: alles wat we weten over de nieuwe afleveringen
14 juni 2021 om 12:05

De Spaanse Netflix-serie Élite (2018– ) gaat deze week verder met de release van seizoen 4. Vanaf aanstaande vrijdag 18 juni is te zien hoe het de studenten van Las Encinas nu vergaat. Wij maakten een overzicht met alles wat we nu al weten over de nieuwe afleveringen van de populaire Spaanse serie op Netflix.

Wat gebeurde er allemaal in seizoen 3?

Seizoen 3 volgde wat er gebeurde toen Polo (Álvaro Rico) terugkeerde naar Las Encinas nadat zijn medestudenten vermoedden dat hij achter de dood van Marina (Maria Pedraza) in seizoen 1 zat. Aan het eind van de eerste aflevering werd Polo vermoord op het eindexamenfeest van de school en de rest van het seizoen werd duidelijk hoe en waarom deze tragedie plaatsvond.

In het derde seizoen werden vooral ook de emotionele gevolgen onderzocht van het voortdurend verdoezelen van moorden en stiekeme liefdesaffaires. Het derde seizoen eindigde met veel personages, zoals Carla, die afstudeerden aan Las Encinas. In de volgende seizoenen zal Élite daarom een nieuwe lichting studenten aan Las Encinas volgen.

Wat staat ons te wachten in seizoen 4 van Élite?

In seizoen 4 zitten een deel van de bekende leerlingen nog een jaar op privéschool Las Encinas. Omar neemt de plek van zijn zus Nadia over binnen de vriendengroep en Cayetana is meer een schoonmaker dan student. In het volgende seizoen zal Élite een nieuwe lichting studenten aan Las Encinas volgen. Eén hiervan is een Frans-Spaanse royal. Ook zorgt het nieuwe vlees in de kuip voor nieuwe relaties en andere spanningen. Gelukkig belooft de trailer daarnaast wederom veel stomend hete scènes.

Bekijk hier de trailer van Élite seizoen 4:

Welke personages zien we terug in Élite seizoen 4?

Een groot deel van de bekende cast keert gelukkig terug, waaronder Arón Piper (Ander), Georgina Amorós (Cayetana), Itzan Escamilla (Samuel), Omar Ayuso (Omar), Claudia Salas (Rebeka) en Miguel Bernardeau (Gúzman) die wederom te zien zijn als vaste castleden.

Helaas vertrekken er ook een heleboel namen, zoals Mina El Hammani (Nadia), Danna Paola (Lucrecia), Ester Expósito (Carla), Álvaro Rico (Polo) en Jorge López (Valerio). Voor hen was seizoen 3 het laatste en is het verhaal van hun personage afgerond.

Nieuwe personages

Hun vertrek maakt ruimte voor een aantal nieuwe castleden. Zo kondigde Netflix eerder al aan dat Pol Granch, Carla Díaz, Manu Rios Fernandez en Martina Cariddi zich voegen bij de cast. Welke rollen zij op zich nemen, is nog niet bekend.

Nog meer seizoenen?

Netflix heeft de Spaanse serie inmiddels verlengd met een vijfde seizoen. Het is nog niet duidelijk of seizoen 5 tevens het laatste seizoen zal zijn. Ook zijn de aankomende dagen vier specials te zien van de serie in aanloop naar het nieuwe seizoen: vier korte films over de hoofdpersonages.

Élite seizoen 4 is vanaf aanstaande vrijdag 18 juni te zien op Netflix. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series die deze week op de streamingdienst verschijnen, kun je hier terecht.

Élite (2018– )
7.5
Als drie arbeiderskinderen zich inschrijven bij een exclusieve privéschool in Spanje, leidt de confrontatie tussen de arme en rijke studenten tot een moord.
Beeld: Still 'Élite' via Netflix / Niete

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsÉlite (2018– )

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws