Nieuw op Netflix: mysterieuze IJslandse sciencefictionserie 'Katla'

Nieuw op Netflix: mysterieuze IJslandse sciencefictionserie 'Katla'
17 juni 2021 om 07:52

Netflix voegt vandaag de IJslandse serie Katla (2021– ) toe, over een mysterieuze vulkaanuitbarsting en eigenaardige verdwijningen. De sciencefictionserie is nu te zien.

GrĂ­ma gaat elke dag op zoek naar haar zus die op mysterieuze wijze verdween op de dag van de vulkaanuitbarsting. Een jaar later duikt haar zus ineens weer op, volledig omhulst in as. De bewoners van het stadje proberen te ontdekken hoe het kan dat ze nog leeft. Wat is er precies gebeurd in dat jaar?

Ondertussen vindt een van de bewoners een bijzonder goedje bij de gletsjer. "Wat als er een wetenschap schuilt achter de volksverhalen?" vraagt hij zich af terwijl we in de trailer het zwarte spul van vorm zien veranderen. Er is overduidelijk meer aan de hand in Vik.

Bekijk hier de trailer van Katla:

Het IJslandse duo SigurjĂłn Kjartansson en Baltasar KormĂĄkur regisseerde de serie en ook het grote deel van de cast komt uit IJsland, met GuĂ°rĂșn Ýr EyfjörĂ°, Íris Tanja Flygenring, Ingvar SigurĂ°sson, Þorsteinn Bachmann, SĂłlveig ArnarsdĂłttir, GuĂ°rĂșn GĂ­sladĂłttir, Baltasar Breki en Björn Thors. De Zweedse acteurs Aliette Opheim en Valter SkarsgĂ„rd komen ook voorbij.

Afbeelding via Netflix / Lilja Jonsdottir
Afbeelding via Netflix / Lilja Jonsdottir
Afbeelding via Netflix / Lilja Jonsdottir
Afbeelding via Netflix / Lilja Jonsdottir

Katla bestaat uit acht afleveringen en is nu te zien op Netflix. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series op de streamingdienst kun je terecht op onze pagina Nieuw op Netflix.

Katla (2021– )
7.1
In IJsland, waar de subglaciale vulkaan Katla al een jaar lang onophoudelijk uitbarst, is GrĂ­ma nog steeds op zoek naar haar vermiste zus die verdween op de dag dat de uitbarsting begon.
Beeld: Still 'Katla' via Netflix / Lilja Jonsdottir

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsKatla (2021– )

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws