Oscarwinnende oorlogsfilm 'The Bridge on the River Kwai' nu te zien op Netflix

Oscarwinnende oorlogsfilm 'The Bridge on the River Kwai' nu te zien op Netflix
15 juni 2021 om 14:45

Naast Company of Heroes (2013) voegt Netflix vandaag nog een oorlogsfilm toe. De Oscarwinnende oorlogsklassieker The Bridge on the River Kwai (1957) is vanaf vandaag te zien op de streamingdienst.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog in Birma krijgt een groep Britse krijgsgevangenen van de bewaker van het Japanse kamp waar ze gevangen worden gehouden, kolonel Saito, de opdracht een brug over de rivier de Kwai te bouwen. Na de wisseling van het gezag lijkt het werk op gang te komen, maar buiten medeweten van de twee kolonels leidt de ontsnapte ex-gevangene US Commander Shears een missie vanuit Ceylon met als doel de brug over de rivier de Kwai op te blazen.

Bekijk hier de trailer van The Bridge on the River Kwai:

De oorlogsklassieker is geregisseerd door David Lean, die eerder ook de films Lawrence of Arabia (1962) en Brief Encounter (1945) maakte. De hoofdrollen worden gespeeld door William Holden, Alec Guinness en Jack Hawkins. De film won in 1958 maar liefst zeven Oscars.

The Bridge on the River Kwai is nu te zien op Netflix. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series op de streamingdienst kun je terecht op onze pagina Nieuw op Netflix. Of bekijk ook eens onze Top 20 beste oorlogsfilms op Netflix.

The Bridge on the River Kwai (1957)
8.1
Tijdens de Tweede Wereldoorlog zit een aantal Engelse soldaten gevangen in een Japans kamp, waar ze gedwongen worden een brug te bouwen over de Kwai.
Beeld: Still 'The Bridge on the River Kwai' via TMDb

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsThe Bridge on the River Kwai (1957)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws