Christoph Waltz en Willem Dafoe spelen hoofdrollen in western 'Dead for a Dollar' van Walter Hill

Christoph Waltz en Willem Dafoe spelen hoofdrollen in western 'Dead for a Dollar' van Walter Hill
21 juni 2021 om 17:28

De legendarische filmmaker Walter Hill gaat een nieuwe western maken, die Dead For A Dollar zal heten. De hoofdrollen in de nieuwe film zullen gespeeld worden door niemand minder dan Christoph Waltz en Willem Dafoe.

Dat werd vandaag bekendgemaakt op de virtuele marktplaats van Cannes. Het zal voor het eerst in lange tijd zijn dat Waltz weer eens meespeelt in een western. De vorige keer was zijn vertolking van Dr. Schultz in Tarantino's Django Unchained (2012). In Dead For A Dollar zal hij opnieuw een premiejager spelen.

Walter Hill zal de film niet alleen regisseren, ook het scenario komt van zijn hand. Hij schreef het samen met Matt Harris. Dead For A Dollar speelt zich af in New Mexico Territory, Chihuahua, in 1897.

Het verhaal gaat over Max Borlund (Waltz), een beroemde premiejager, die wordt ingehuurd om Rachel Price te vinden en terug te brengen. Rachel Price is de politiek progressieve vrouw van Nathan Price, een succesvolle zakenman uit Santa Fe. Max krijgt te horen dat Rachel is ontvoerd door deserteur Elijah Jones en wordt vastgehouden voor losgeld in Mexico. Als Max op zoek gaat naar de verdwenen vrouw stuit hij al snel op zijn vijand Joe Cribbens (Dafoe). Cribbens is een beroepsgokker die Borlund eerder opspoorde en vervolgens door zijn toedoen in de gevangenis belandde.

Wanneer Borlund Rachel Price en Elijah vindt, diep verborgen in de woestenij van de Mexicaanse woestijn, ontdekt hij dat Rachel vrijwillig is gevlucht voor een gewelddadige echtgenoot en dat de weggelopen soldaat eigenlijk haar romantische partner is. Max staat nu voor een dilemma: brengt hij de vrouw terug over de grens naar de man die hem heeft ingehuurd, of helpt hij Rachels vrijheidsstreven en vecht hij tegen de meedogenloze huurlingen en zijn oude criminele rivaal Joe Cribbens?

Dead For A Dollar
'Dead For A Dollar' volgt Max Borlund (Christoph Waltz), een beroemde premiejager, die wordt ingehuurd om Rachel Price, de politiek progressieve echtgenote van Nathan Price, een succesvolle zakenman in Santa Fe, te vinden en terug te brengen.

Het project is het eerste project van Hill sinds vijf jaar en pas de derde in 20 jaar. De filmmaker doet het rustig aan, maar de films die hij maakt mogen er dan ook wezen. De verwachtingen voor Dead For A Doller zijn daarom hoog. De western zal worden geproduceerd door Jeremy Wall, Kirk D'Amico en Caroyn Mc Masters. D'Amico kijkt uit naar de samenwerking:

We zijn zeer verheugd om samen te werken met de legendarische Walter Hill die een western heeft gecreëerd met hedendaagse thema's en modern aanvoelende personages. Bekroonde acteurs Christoph Waltz en Willem Dafoe zullen de buitengewone hoofdrollen vertolken die vast en zeker de geschiedenis in gaan.

Wanneer de productie van Dead For A Dollar van start gaat is nog niet bekend.

Beeld: Still 'Django Unchained' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities FilmsDead For A Dollar

Lees ook:

Meer celebrities

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws