Steven Spielberg gaat ondanks eerdere bezwaren films maken voor Netflix

Steven Spielberg gaat ondanks eerdere bezwaren films maken voor Netflix
22 juni 2021 om 09:52

De geroemde filmmaker Steven Spielberg gaat aan de slag voor Netflix. Zijn productiebedrijf Amblin Partners heeft een contract getekend met de streaminggigant. De deal is opvallend, omdat Spielberg zich twee jaar geleden nog uitdrukkelijk uitsprak tegen films die voor streamingdiensten worden gemaakt.

De filmmaker vond destijds dat Netflix Originals en andere streamingfilms niet in aanmerking mochten komen voor een Academy Award. Maar we veranderen allemaal wel eens van mening, en daar heeft de pandemie in dit geval waarschijnlijk aan bijgedragen. Amblin Partners zal de komende tijd ieder jaar een aantal nieuwe speelfilms voor Netflix gaan produceren. Spielberg en Amblin blijven tegelijk ook verbonden aan Universal Pictures. Sommige films zullen naar de streamer gaan, anderen naar Universal.

Hoewel de ommezwaai van Spielberg bij sommigen verbazig oproept, is de samenwerking niet heel onverwacht. De twee bedrijven werken informeel al een tijdje samen. Zo bracht Netflix The Trial of the Chicago 7 (2020) van Aaron Sorkin uit. Die film werd geproduceerd door Amblin. Ook heeft Netflix een financiele bijdrage geleverd aan Amblins Maestro, een muzikale dramafilm waar Bradley Cooper de hoofdrol in speelt. Die film is op dit moment in pre-productie.

De twee bedrijven zijn dus al een beetje aan elkaar gewend, en de samenwerking is nu officieel gemaakt. Spielberg kijkt er naar uit:

Bij Amblin staat het vertellen van verhalen altijd centraal in alles wat we doen. Vanaf het moment dat Ted en ik begonnen te praten over een partnerschap was het overduidelijk dat we een geweldige kans hadden om samen nieuwe verhalen te vertellen en het publiek op nieuwe manieren te bereiken.

Steven Spielberg

Netflix Co-CEO Ted Sarandos, een van de figuren achter deze nieuwe deal, is erg blij met deze nieuwe aanwinst voor zijn bedrijf:

Spielberg is een creatieve visionair en leider. Zoals bij vele anderen wereldwijd hebben zijn films en zijn personages veel indruk op me gemaakt. We kunnen niet wachten om samen te werken met het Amblin-team en we zijn vereerd dat we deel uit mogen maken van dit hoofdstuk van Stevens filmgeschiedenis.

Ted Sarandos

Amblin maakte de afgelopen jaren voor Universal onder andere Green Book (2018), die de Oscar voor Beste Film won. Op dit moment werkt het bedrijf aan een vervolg. Ook de prijswinnende oorlogsfilm 1917 (2019) van Sam Mendes komt uit de stal van Amblin. Op dit moment werkt het bedrijf aan de spannende actiefilm Jurassic World: Dominion (2022), die volgend jaar in de bioscoop zal verschijnen. Er is nog niks bekend over de films die Amblin voor Netflix gaat maken.

Spielberg werkt op dit moment aan een film die losjes gebaseerd is op zijn eigen jeugd. Daarin spelen onder andere Michelle Williams, Paul Dano, Gabriel LaBelle, Seth Rogen en Julia Butters mee. Die film gaat sowieso naar Universal, heeft de filmmaker laten weten. Wanneer de fictieve autobiografie verschijnt is nog niet bekend.

Beeld: Profile Steven Spielberg via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Video on demand Netflix

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws