'The Blacklist'-maker Jon Bokenkamp stopt na acht seizoenen met de serie

'The Blacklist'-maker Jon Bokenkamp stopt na acht seizoenen met de serie
25 juni 2021 om 09:30

Jon Bokenkamp, dé man achter hitserie The Blacklist (2013– ), kondigt zijn vertrek aan van de serie. Na acht seizoenen zal hij niet meer meewerken aan verdere seizoenen.

De seriemaker maakt het nieuws bekend op Twitter in een brief aan de fans. "Beste Blacklisters: Ik wilde jullie rechtstreeks schrijven om jullie te laten weten dat ik de moeilijke beslissing heb genomen om The Blacklist te verlaten," schrijft hij.

Ik hou met heel mijn hart van deze show, en het is een ongelooflijke reis geweest, maar na acht jaar voel ik dat het tijd voor mij is om uit mijn comfort zone te stappen, iets nieuws te proberen en een paar andere personages en verhalen te verkennen die in mijn hoofd rondkruipen.

De laatste aflevering van seizoen 8 werd deze week uitgezonden in de VS. Er is enigszins een leegloop aan de hand bij de serie, want hoofdrolspeelster Megan Boone is er ook klaar mee. De finale van seizoen 8 was voor haar de laatste aflevering.

The Blacklist werd in januari verlengd met een negende seizoen. Hierin zijn enkel nog James Spader, Harry Lennix en Diego Kattenhoff te zien als de originele cast. Nu maker Bokenkamp ook nog eens weg is, is het nog maar de vraag of dit negende seizoen de moeite waard zal zijn.

Het is nog niet bekend wanneer de opnames van seizoen 9 starten. Seizoen 1 tot en met 7 zijn in Nederland te zien op Netflix. De eerste 16 afleveringen van seizoen 8 zijn nu te zien op Videoland.

The Blacklist (2013– )
8.0
Raymond "Red" Reddington (James Spader) is een van de meest gezochte criminelen ter wereld. Op een dag geeft hij zichzelf aan op het hoofdkantoor van de FBI en biedt aan om iedereen aan te geven met wie hij ooit heeft gewerkt en op zijn 'Blacklist' (Zwarte lijst) staan.
Beeld: Still 'The Blacklist' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Netflix VideolandThe Blacklist (2013– )

Lees ook:

Meer video on demand

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws