Acht weken aan productieschema 'The Matrix 4' toegevoegd na gedwongen opnamestop

Acht weken aan productieschema 'The Matrix 4' toegevoegd na gedwongen opnamestop
14 mei 2020 om 12:06

De opnames van The Matrix 4 (2021) waren tijdelijk stilgelegd vanwege het coronavirus. Warner Bros hoopt 4 juli de productie weer te hervatten.

Meerdere bronnen lieten aan Variety weten dat de cast van Lana Wachowski's vierde film te maken heeft met een acht weken durende opnamestop. De acteurs zouden tot ten minste 6 juli 'on hold' staan.

De opnames voor het vierde deel van de reeks gingen in februari van start in San Francisco, waarna de crew in maart naar Berlijn verhuisde. Eenmaal in Europa zijn de camera's echter niet meer gaan rollen. In navolging van de pandemie werd de productie stilgezet.

Naast Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss, die beiden hun rol als Neo en Trinity weer oppakken, zullen ook Yahya Abdul-Mateen II, Neil Patrick Harris, Brian J. Smith, Toby Onwumere en Johathan Groff in The Matrix 4 te zien zijn.

De release van de film staat momenteel gepland voor 2021. Door Warner Bros. is nog geen exacte datum bekendgemaakt. Of het gedwongen stilleggen van de productie invloed zal hebben op de uiteindelijk releasedatum is niet bekend.

Aleksandar Hemon en David Mitchell schreven samen met Wachowski het script. Samen met Grant Hill is Wachowski ook verantwoordelijk voor de productie. Daarnaast zullen Warner Bros. en Village Roadshow de film produceren en wereldwijd distribueren.

"We zijn ontzettend blij met de start van het vierde hoofdstuk en het opnieuw betreden van de wereld van The Matrix", zegt Toby Emmerich, voorzitter van Warner Bros. "Lana is een echte visionair. Een unieke, originele en creatieve filmmaker. We zijn blij dat zij dit nieuwste deel schrijft, regisseert en produceert."

The Matrix (1999), The Matrix Reloaded (2003) en The Matrix Revolutions (2003), leverden in totaal 1,6 miljard dollar op. Lana en haar zus Lilly, schreven en regisseerden alledrie de films.

The Matrix 4 (2021)
'The Matrix 4' is een film uit 2021 in het genre actie / sciencefiction. In de film, geregisseerd door Lana Wachowski, spelen onder anderen Daniela Harpaz en Carrie-Anne Moss.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Matrix' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

FilmsThe Matrix 4 (2021)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten