Russel Crowe als maffiabaas in thriller 'American Son'

Russel Crowe als maffiabaas in thriller 'American Son'
14 mei 2020 om 11:27

Russel Crowe heeft een rol bemachtigd in Paramounts nieuwste thriller American Son, gebaseerd op de veelgeprezen Franse film Un prophète (2009).

Andrew 'Rapman' Onwubolu gaat de film regisseren. Dennis Lehane is verantwoordelijk voor het scenario en Neal H. Moritz en Toby Jaffe produceren via Original Film. Rapman werd aangesteld als regisseur na zijn werk aan de film Blue Story (2019), waarmee hij de aandacht trok van afgevaardigden van Paramount, die bij de opnames aanwezig waren.

American Son gaat over een man die nadat hij onder de controle van een meedogenloze gangster (gespeeld door Crowe) in de gevangenis terechtkomt, daar een multiraciaal misdaadsyndicaat opbouwt en zijn mentor uit de weg ruimt, om vervolgens met zijn crew een plekje te verdienen naast de Italiaanse en Russische maffia. Het is nog onduidelijk welke acteur de hoofdrol voor deze film op zich mag gaan nemen.

De originele Franse film werd geregisseerd door Jacques Audiard en gaat over een Arabische man (gespeeld door Tahar Rahim), die naar een Franse gevangenis wordt gestuurd, waar hij een maffia Kingpin wordt. Un prophète won in 2009 de prijs voor beste film op het filmfestival van Cannes en sleepte een nominatie in de wacht voor beste internationale film op de Oscars van 2010.

Crowe zal binnenkort te zien zijn in Unhinged (2020), naar alle waarschijnlijkheid de eerste film die weer in de Amerikaanse bioscopen te zien zal zijn.

American Son
Een remake van de Franse film 'Un prophète', waarin de heldendaden van een jongeman in de gevangenis centraal staan.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Nice Guys' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities FilmsAmerican Son

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten