Seriemaker Noah Hawley: ''Fargo' stopt na vijf seizoenen'

Seriemaker Noah Hawley: ''Fargo' stopt na vijf seizoenen'
5 juli 2021 om 08:26

Als het aan seriemaker Noah Hawley ligt, stopt Fargo (2014– ). De maker onthult in een interview met Vanity Fair dat het goed zou zijn om in dit volgende seizoen een einde te breien aan de serie.

Elk seizoen van Fargo staat vrijwel op zichzelf binnen een andere locatie en periode. Toch zijn er wel degelijk connecties en verschillende verhaallijnen. In welke periode het nieuwe seizoen zich af zal spelen, onthult Hawley nog niet. Wanneer hem wordt gevraagd of er een vijfde seizoen zal komen, reageert Hawley als volgt.

Ja, ik denk het wel. Ik heb het nog niet. Ik heb stukken die zullen moeten overleven. Ze zijn niet verbonden. Ik denk dat het goed zou zijn om een einde te maken, en bewust tot iets te komen, wetende dat het het laatste is en te zien hoe je deze anthologie zou kunnen afronden.

Hawley lijkt met deze woorden aan te willen duiden dat hij een mogelijke gedwongen stop van de serie voor wil zijn, waardoor deze zonder afgerond einde zou komen te zitten. Als hij nu zelf een einde van de serie schrijft, dan wordt deze in ieder geval goed en waardig afgesloten.

De serie is geïnspireerd op de film Fargo (1996) en het laatste seizoen speelde zich af in de jaren 50 in Kansas. Fans moeten wel nog even geduld hebben voor het nieuwe seizoen, aangezien seriemaker Hawley momenteel eerst werkt aan Alien, een nieuwe serie gebaseerd op de populaire filmreeks van Ridley Scott. Wanneer het vijfde seizoen te zien zal zijn, is daardoor nog niet bekend.

Seizoen 1 tot en met 3 van Fargo zijn nu te zien op Netflix. Op Videoland zijn nu alle vier de seizoenen te zien.

Fargo (2014– )
8.9
'Fargo' is een anthologieserie geïnspireerd door de gelijknamige film van de Coen Brothers uit 1996. In ieder seizoen uit de serie wordt weer een ander verhaal behandeld over misdaad in de omgeving van het ijzige Minnesota.
Beeld: Still 'Fargo' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix VideolandFargo (2014– )

Lees ook:

Meer video on demand

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws