National Geographic maakt reeks korte films over Nobelprijswinnaars voor hun YouTube-kanaal

National Geographic maakt reeks korte films over Nobelprijswinnaars voor hun YouTube-kanaal
14 mei 2020 om 16:57

Orlando von Einsiedel, wiens documentaire The White Helmets (2016) een Oscar won, slaat de handen ineen met National Geographic. Samen maken ze een reeks korte films om winnaars van de Nobelprijs voor de Vrede te eren.

De in totaal vijf documentaires zullen online te zien zijn op het YouTube-kanaal van National Geographic. Vanaf 20 mei zijn deze allemaal te bekijken. Alle zijn geregisseerd door Einsiedel en worden geproduceerd door Grain Media en Rideback. Het gaat om de volgende titels:

Into the Fire

In een door IS verwoest gebied in Irak leidt Hana Khider een team van vrouwen die landmijnen ontmantelen. Hun taak is om de bommen te vinden in gebouwen en velden, waar één verkeerde beweging het einde kan betekenen.

Bekijk hier de trailer van Into the Fire (2019):

The Lost Forest

Een internationaal team van wetenschappers gaat op missie naar Mozambique om het woud te betreden dat geen enkel mens ooit eerder betrad. Het team hoopt zo data te verzamelen over klimaatverandering. Voordat ze het woud kunnen bereiken moeten ze eerst een 100 meter hoge rots beklimmen.

Still Human

Zuid-Soedan wordt geteisterd door oorlog. Makur Diet is maar al te bekend met de verschrikkingen die conflicten met zich meebrengen. Tien jaar geleden verloor hij zijn been door een kogel. Vlak voordat hij op wilde geven kreeg hij een beenprothese. Makur wijdt nu zijn leven aan het helpen van anderen die in de oorlog ledematen zijn kwijtgeraakt.

Lost and Found

In de chaos van 's werelds grootste vluchtelingenkamp straalt Kamal Hussein hoop uit. Vanuit zijn kleine vervallen hut besluit hij, met enkel een microfoon, duizenden Rohingya families bij elkaar te brengen. Door het vinden van verloren familieleden helpt hij niet alleen de vluchtelingen in het kamp, ook brengt het hem zelf vrede.

Bekijk hier de trailer van Lost and Found (2019):

An Unfinished Symphony

Het Zuid-Afrikaanse Miagi Orkest is erop gebrand het land door het gewelddadige verleden te slepen met behulp van hun muziek. De film volgt de twee muzikanten Tsepo Pooe en Lize Schaap. Door hun ogen zien we hoe het is om op te groeien in Zuid-Afrika en begrijpen we de enorme impact van de apartheid.

  Volg ons op Google Nieuws

Tekst: Bron

Meer over:

Films

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten