Dit zijn de winnaars van het Cannes filmfestival 2021

Dit zijn de winnaars van het Cannes filmfestival 2021
19 juli 2021 om 08:52

Het filmfestival van Cannes is afgelopen en de winnaars zijn bekend. De grote prijs van het festival, de Palme d'Or voor de beste film, ging pas voor de tweede keer in de geschiedenis naar een film met een vrouwelijke regisseur. De voorzitter van de jury dit jaar was regisseur Spike Lee. Hij maakte de winnaar per ongeluk eerder bekend dan bedoeld.

Vorig jaar ging het filmfestival in verband met de pandemie niet door. Het jaar daarvoor was de grote winnaar de Koreaanse film Parasite (2019) van Bong Joon Ho. Het bleek het begin van nog veel meer succes. Parasite won het jaar daarop ook een Oscar voor de beste film van het jaar. Wie weet voorspelt Cannes ook dit jaar weer de grote winnaar van de Oscars.

Toen Lee gevraagd werd welke prijs als eerste uitgereikt zou worden, ontstond er verwarring en maakte de regisseur meteen de grote prijs van de avond bekend. Nog voordat hij dit deed, probeerden zijn collega's hem te stoppen, maar het was al te laat. "Ik heb het verknald", zei Lee. De voorzitter maakte er zo, onbedoeld, een onvergetelijke avond van.

De prijzen worden elk jaar toegekend door een jury bestaande uit professionals uit de filmwereld. Naast regisseur Lee bestond de jury dit jaar uit regisseur Mati Diop, zangeres Mylène Farmer, actrice Maggie Gyllenhaal, schrijver en regisseur Jessica Hausner, actrice en regisseur Mélanie Laurent, schrijver en regisseur Klever Mendonça Filho, acteur Tahar Rahim en acteur Song Kang-ho.

Beeld: Still 'Titane' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Algemeen Films Bioscoop

Lees ook:

Meer bioscoop

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws