Wanneer zal 'Tenet' van Christopher Nolan in de bioscoop te zien zijn?

Wanneer zal 'Tenet' van Christopher Nolan in de bioscoop te zien zijn?
17 mei 2020 om 11:44

Veel fans vragen het zich af: gaat Warner Bros. Tenet (2020) in juli (in Nederland op 16 juli) in de bioscoop uitbrengen en de wereld van bioscopen en filmtheaters een duwtje in de goede richting geven, of zal de film worden verplaatst? Dit is wat we op dit moment weten.

Het lijkt erop dat Warner Bros. wilt dat minstens 80% van de zalen in de wereld open zijn, inclusief die in New York, Los Angeles en San Francisco (die vaak 25% van het succes van het openingsweekend van een film vertegenwoordigen), om Tenet op de oorspronkelijke releasedatum te houden.

Als er weinig positieve ontwikkelingen zijn de komende drie weken, dan zal Tenet worden verplaatst. Om de investering in de productie van 200 miljoen dollar terug te kunnen verdienen, heeft WB een intacte bioscoop- en filmtheaterinfrastructuur nodig in de gehele wereld.

Tenet (2020)
In 'Tenet' keert een man terug uit de dood. Hij is onderdeel van een team dat de Derde Wereldoorlog moet voorkomen, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd.

Er ligt nu veel druk bij zowel WB als Christopher Nolan, gezien zij weten dat ze een enorme verantwoordelijkheid hebben om de filmindustrie weer op de rails te krijgen. Maar ze kijken natuurlijk ook naar zichzelf bij het releasen van Tenet en naar de gezondheid van de kijkers en zullen zeker niet de gezondheid van het publiek in gevaar gaan brengen.

Een bron aan de financieringskant van de film meldt aan Deadline dat gezien de hoge kosten van de productie van Tenet, het een vereiste is dat bij een release 3.500 theaters in de Verenigde Staten beschikbaar zijn om de film te draaien, met inbegrip van de meeste grote steden. Daarnaast moeten er wereldwijd meer dan 30.000 schermen beschikbaar zijn. "Niets van dat alles zal bekend zijn tot veel dichter bij de release", wordt door diezelfde bron gemeld.

Bioscoopeigenaren wachtten deze week op een beslissing of de releasedatum van Tenet zou blijven staan of niet, maar geen nieuws is in dit geval wat hen betreft goed nieuws. WB beoordeelt de situatie letterlijk dagelijks met medische experts en bekijkt de heropening van filmvertoningen op de voet.

Het lijkt erop dat als Tenet verplaatst wordt, het naar de relasedatum van Wonder Woman 1984 (2020) verplaatst wordt van 13 augustus, die dan zelf weer naar december zal worden verplaatst. Maar als het duidelijk is dat de theaters niet tegen juni kunnen openen in de Verenigde Staten, dan is het nog maar de vraag of augustus niet ook gewoon te vroeg gaat zijn voor Tenet

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Copyright: © 2020 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved. Photo Credit: Melinda Sue Gordon
Tekst: Bron

Meer over:

Bioscoop FilmsTenet (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten