Aangrijpende horrorfilm 'Saint Maud' vanaf vandaag te zien op Netflix

Aangrijpende horrorfilm 'Saint Maud' vanaf vandaag te zien op Netflix
29 juli 2021 om 11:15

De meeslepende Britse horrorfilm Saint Maud (2019) is vanaf vandaag te zien op Netflix. De film gaat over een jonge verpleegster die zich tot religie wendt om haar patiënten te kunnen genezen. Maar gaat niet zonder duistere gevolgen.

Maud is een jonge vrouw die een aantal heftige dingen heeft meegemaakt. Van dat verleden heeft ze afstand genomen en ze heeft zich bekeerd tot het christendom. Als verpleegster probeert ze nu ernstig zieke mensen te helpen. Als ze de zorg krijgt voor de gepensioneerde Amanda in een hospice, raakt Maud ervan overtuigd dat zij er alles aan moet doen om de ziel van de oude vrouw te redden. Maar dan komt haar eigen duistere verleden bovendrijven…

De film is geproduceerd door A24 en geregisseerd door Rose Glass, die zelf ook het scenario schreef. De hoofdrollen worden gespeeld door Morfydd Clark en Jennifer Ehle, en daarnaast spelen ook Lily Knight, Lily Frazer, Turlough Convery en Marcus Hutton mee in de film.

Saint Maud (2019)
6.7
De jonge verpleegster Maud verzorgt niet alleen de lichamelijke klachten van haar ongeneeslijk zieke patiënt, de voormalig danseres Amanda, maar werpt zich ook op als redder van haar ziel.

Saint Maud is vanaf vandaag te zien op Netflix. De horrorfilm is ook te bekijken via Pathé Thuis en Ziggo On Demand. Het volledige aanbod van Netflix vind je hier.

Beeld: Still 'Saint Maud' via TMDb
Tekst: Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films NetflixSaint Maud (2019)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws