Scarlett Johansson klaagt Disney aan wegens de digitale release van 'Black Widow'

Scarlett Johansson klaagt Disney aan wegens de digitale release van 'Black Widow'

Scarlett Johansson neemt het op tegen Disney. De hoofdrolspeelster van Black Widow (2021) is het niet eens met de gang van zaken rond de release van de Marvel-film. Het digitaal uitbrengen van de film op Disney+ (dan wel tegen VIP-betaling) zou niet overeenkomen met het contract dat zij tekende met de studio aangaande haar opbrengsten.

In de rechtszaak verklaart ze dat Disney de release van de Marvel-film gebruikte om het aantal abonnees van Disney+ ten goede te doen. Dit kwam echter ten koste van Johansson, die vooral gecompenseerd zou moeten worden door de bioscoopopbrengst. Ook zou Marvel beloofd hebben dat de release van de film exclusief voor de bioscoop zou zijn. John Berlinski, advocaat van Johansson, verklaart het volgende:

Het is geen geheim dat Disney films zoals Black Widow rechtstreeks op Disney+ uitbrengt om het aantal abonnees te verhogen en zo de aandelenkoers van het bedrijf op te krikken - en dat het zich achter Covid-19 verschuilt als een voorwendsel om dit te doen. Maar het negeren van de contracten van de artiesten die verantwoordelijk zijn voor het succes van haar films ter bevordering van deze kortzichtige strategie, schendt hun rechten en we kijken ernaar uit om dit in de rechtbank te bewijzen. Dit zal zeker niet de laatste zaak zijn waarin Hollywood-talent het opneemt tegen Disney en duidelijk maakt dat, wat het bedrijf ook mag doen voorkomen, het wettelijk verplicht is zijn contracten na te leven.

Black Widow (2021)
6.7
Vanaf haar geboorte is Natasha Romanoff toevertrouwd aan de KGB, die haar heeft opgeleid tot het ultieme wapen en hun beste agente.

Inmiddels heeft Disney gereageerd op de rechtszaak. In een verklaring noemen ze de zaak "ongegrond" en "triest". De studio benadrukt dat Johansson nog meer dan haar nu al gekregen 20 miljoen dollar kan verdienen via de opbrengsten van Premier Access.

Deze aanklacht is op geen enkele manier gegrond. De rechtszaak is vooral triest en verontrustend in zijn hardvochtige minachting voor de gruwelijke en langdurige wereldwijde gevolgen van de Covid-19 pandemie. Disney heeft volledig voldaan aan het contract van mevrouw Johansson en bovendien heeft de release van Black Widow op Disney+ met Premier Access haar mogelijkheid om extra compensatie te verdienen bovenop de $20M die ze tot nu toe heeft ontvangen, aanzienlijk vergroot.

De rechter mag nu uitzoeken wie gelijk heeft. Black Widow is nog steeds in de bioscoop te bewonderen én op Disney+ tegen VIP-betaling. Vanaf 6 oktober komt de film daar ook beschikbaar voor alle abonnees.

Bekijk hier de trailer van Black Widow:

Beeld: Still 'Black Widow' via Disney+
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Films Celebrities Video on demand Disney+ BioscoopBlack Widow (2021)

Meer Disney+

Meer Disney+

🔥Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws