Nieuw op Disney+: prijswinnende documentaire 'Summer of Soul' met Stevie Wonder en Nina Simone

Nieuw op Disney+: prijswinnende documentaire 'Summer of Soul' met Stevie Wonder en Nina Simone
30 juli 2021 om 16:47

De awardwinnende film Summer of Soul (2021) is vanaf vandaag te zien op Disney+. De muzikale documentaire van Ahmir Thompson gaat over het Harlem Cultural Festival in New York in 1969, dat minstens zo legendarisch was als Woodstock.

Summer of Soul maakte eerder dit jaar indruk op het Sundance Filmfestival, waar het zowel de Grand Jury Prize als de Audience Award won. De film, die de ondertitel (…Or, When The Revolution Could Not Be Televised) heeft, gaat over een bijzondere muziekfestival waar talloze grote namen op het podium stonden. Het Harlem Cultural Festival was een viering van de Afro-Amerikaanse cultuur, en deze film brengt haar kijkers terug naar dat gevoel van trots en eenheid. Kijk de inspirerende trailer hier:

De documentaire zit vol met nooit eerder vertoonde beelden en bevat onder andere optredens van Stevie Wonder, Nina Simone, Mavis Staples, B.B. King, Mahalia Jackson, Gladys Knight & The Pips, Jesse Jackson en David Ruffin. De film is geproduceerd door Ahmir Thompson, beter bekend als Questlove, de frontman en drummer van band The Roots.

Summer of Soul (2021)
8.2
Een documentaire over het legendarisch Harlem Cultural Festival in 1969, een viering van de Afro-Amerikaanse cultuur en muziek in de Verenigde Staten.

Summer of Soul is nu te zien op Disney+. De documentaire is vanaf 19 augustus ook in de bioscoop te zien. Het volledige aanbod van Disney+ vind je hier.

Afbeelding via TMDb
Afbeelding via TMDb
Beeld: Still 'Summer of Soul' via TMDb
Tekst: Disney+

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films Disney+Summer of Soul (2021)

Lees ook:

Meer Disney+

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws