Netflix deelt eerste foto van Imelda Staunton als koningin Elizabeth II in seizoen 5 van 'The Crown'

Netflix deelt eerste foto van Imelda Staunton als koningin Elizabeth II in seizoen 5 van 'The Crown'
30 juli 2021 om 17:46

Netflix heeft zojuist weer wat vrijgegeven over het nieuwe seizoen van The Crown (2016– ). Op de nieuwe foto, die op Twitter werd geplaatst, zien we actrice Imelda Staunton in de rol van koningin Elizabeth.

De productie van seizoen 5 van The Crown begon deze maand in het Verenigd Koninkrijk met een volledig nieuwe cast die in de huid kruipt van de beroemdste familie van Groot-Brittannië, en af en toe komen er wat beelden van de set door naar de buitenwereld. Zojuist postte het officiële Twitter-account van de serie deze afbeelding:

Staunton vervangt de voor een Emmy genomineerde Olivia Colman en zal de koningin vertolken tijdens de zevenjarige ambtstermijn van premier John Major in Downing Street 10. Major wordt gespeeld door Jonny Lee Miller, prinses Margaret door Lesley Manville en prins Philip door Jonathan Pryce. Elizabeth Debicki kruipt in de huid van prinses Diana, en Dominic West vertolkt de rol van prins Charles.

Over de verhaallijn van het vijfde seizoen van de populaire dramaserie is nog niet veel bekend, behalve dat de inhoud wordt gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen. Wat wel al duidelijk is, is dat het BBC Panorama interview van prinses Diana er in voor zal komen. Dat interview kwam de afgelopen tijd weer in het nieuws omdat verslaggever Martin Bashir niet helemaal volgens de journalistieke regels zou hebben gehandeld.

The Crown (2016– )
8.6
'The Crown' is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en volgt de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth II en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20e eeuw vorm hebben gegeven.

De eerste vier seizoenen van The Crown zijn nu te zien op Netflix. Het is nog niet bekend wanneer het vijfde seizoen verschijnt. Het volledige aanbod van Netflix vind je hier.

Afbeelding via Netflix Media Center
Afbeelding via Netflix Media Center
Beeld: Netflix Media Center
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixThe Crown (2016– )

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws