Amazon Prime Video gaat een serie maken van de populaire roman 'Giant'

Amazon Prime Video gaat een serie maken van de populaire roman 'Giant'
20 mei 2020 om 15:29

Streamingdienst Amazon Prime Video steekt de handen uit de mouwen en gaat aan de slag met een serie van Edna Ferbers boek, Giant. Het wordt de tweede adaptatie van het bekende verhaal.

Het verhaal speelt zich af in Texas in de jaren 1920 tot 1950 en gaat over Jordan 'Bick' Benedict, zijn uitgebreide familie, hun grote veehouderij, en de overgang van veeteelt naar olie. Belangrijke tradities worden gebroken als Bick met de uitgesproken liberale Leslie Lynnton trouwt. Leslie verzet zich tegen de vooroordelen en het economische onrecht dat achter de rijkdommen van de Benedict-familie schuilt.

Het boek kwam uit in 1952 en wordt nog steeds verkocht. In de eerste adaptatie, Giant (1956), speelde James Dean de hoofdrol. De film werd genomineerd voor tien Oscars en won er één. De adaptatie van Amazon zal geregisseerd worden door Alfonso Gomez-Rejon, die eerder aan de series Glee (2009–2015) en American Horror Story (2011– ) werkte. Met Amazon werkte hij al eerder samen voor Hunters (2020), een serie over een Joodse man in New York die de strijd aangaat met een groep nazi's.

Wanneer de opnames van de Giant-adaptatie beginnen is nog onduidelijk.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Giant' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Series Amazon Prime VideoGiant (1956)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten