Pathé Thuis slaat handen ineen met gebarentolk Irma Sluis

Pathé Thuis slaat handen ineen met gebarentolk Irma Sluis
20 mei 2020 om 15:19

De streamingdienst Pathé Thuis zette gisteren de allereerste film die in een 1,5-meter samenleving gemaakt is online: Op Gepaste Afstand (2020). Niemand minder dan gebarentolk Irma Sluis, die we inmiddels allemaal kennen door haar rol bij de wekelijkse persconferenties, zal als tolk op het scherm bij deze film te zien zijn om de dialogen voor doven en slechthorenden te vertalen.

Regisseur Jon Karthaus besloot onlangs dat hij prima een film zou kunnen opnemen ondanks alle strenge coronamaatregelen. Speciaal voor dit ambitieuze plan werd Op Gepaste Afstand geschreven, een verhaal over Ilias (Tibor Lukács) en Eef (Noortje Herlaar) die elkaar ontmoeten op de straten van Tilburg tijdens de intelligente lockdown. Al snel leren de twee elkaar beter kennen. maar moeten ze rekening blijven houden met de regels van het RIVM.

Of kijkers zitten te wachten op een film over de ietwat sombere situatie waar we nu allemaal inzitten, moet nog blijken. Pathé Thuis verwacht in ieder geval niet dat gebruikers er veel voor willen betalen, en maakt de film gratis beschikbaar tot 1 juni. Vanaf dan kost het 2 euro om de eerste film die corona-proof is te zien.

Of deze samenwerking met Irma naar meer smaakt is nog niet bekend. Veelal kijken doven en slechthorenden films door middel van speciale ondertiteling.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Algemeen Films Video on demand Pathé Thuis

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten