Documentaire over Rock Against Racism nu online te zien

Documentaire over Rock Against Racism nu online te zien
22 mei 2020 om 14:14

In 1978 stapte The Clash in het Londense Victoria Park het podium op om via muziek te protesteren tegen het woekerende racisme in het Verenigd Koninkrijk. Het concert was onderdeel van de Rock Against Racism-beweging en beide worden herdacht in documentaire White Riot (2019). De film is nu online te zien.

White Riot ontstond uit een samenwerking van online magazine Little White Lies, Modern Film en festival All Points East. Die laatste wordt sinds 2 jaar georganiseerd op dezelfde plek als de befaamde show van The Clash. Bij gebrek aan festivals dit jaar organiseren ze samen een virtuele tour waarbij de film vertoont zal worden, artiesten optreden en er online vragen kunnen worden gesteld.

De 80 minuten durende documentaire combineert rauw archiefmateriaal met interviews en schetst daarmee de sociale realiteit van Groot-Brittannië aan het eind van de jaren zeventig. De historische muziekbeweging begon klein, als fantijdschrift, maar groeide uit tot een stem van de generatie die genoeg had van fascisme en juist trots was op het multiculturele land dat ze waren geworden.

White Riot (2019)
7.9
De documentaire 'White Riot' combineert rauw archiefmateriaal met interviews en schetst daarmee de sociale realiteit van Groot-Brittannië aan het eind van de jaren zeventig.

De film werd eerder genomineerd voor een Crystal Bear bij het Berlin International Film Festival en won de Grierson Award voor beste documentaire. Van 22 tot 31 mei is de film hier te bekijken. Een deel van de opbrengst van elke stream gaat naar onafhankelijke bioscopen.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Poster 'White Riot' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video's FilmsWhite Riot (2019)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten