Nieuwe trailer Christopher Nolan-film 'Tenet' uitgebracht

Nieuwe trailer Christopher Nolan-film 'Tenet' uitgebracht
22 mei 2020 om 10:27
22 mei 2020 om 22:29

In een jaar waarin onzekerheid de boventoon voert met geannuleerde films en verschuivingen van releases, heeft schrijver en regisseur Christopher Nolan zich telkens aan de initieel geplande releasedatum gehouden voor zijn nieuwste film Tenet (2020). We schreven eerder al dat er gehoopt wordt dat de film een nieuwe beweging in gang zet, waardoor mensen weer terug zullen gaan keren naar de bioscoop. Het is echter nog steeds niet geheel duidelijk of de film ook op de geplande releasedatum van 16 juli uit gaat komen. Wél is er vandaag een nieuwe trailer gelanceerd, die je hieronder kunt bekijken.

We wisten al dat Tenet op een of andere manier zou gaan draaien om de manipulatie van de tijd en om een missie om de Derde Wereldoorlog te voorkomen. Dankzij de nieuwe preview is het echter allemaal nog wat duidelijker geworden. Deze manipulatie van de tijd staat bekend als inversion, dus in plaats van een kogel uit een geweer te schieten, zien we dat het geweer een kogel vangt van waar het eerder tot impact kwam. Best wel ingewikkeld dus, zoals we gewend zijn van Chrisopher Nolan.

Het personage van John David Washington en zijn bondgenoten zijn op zoek naar Kenneth Brangahs personage, een Russisch staatsburger die in staat is om te communiceren met de toekomst en eruitziet als een geduchte tegenstander. De pogingen van de hoofdrolspelers om deze man neer te halen zullen allerlei soorten actie zien ontvouwen, van kogels die auto's laten crashen en zelfs een vliegtuig dat tegen een hangar botst. We krijgen gelijk weer een beetje het gevoel van Inception (2010) terug.

Interessant is ook dat aan het einde van de nieuwe Tenet-trailer de releasedatum niet wordt getoond. In plaats van de kijkers te informeren dat de film in juli uit gaat komen, toont de preview "Coming to theaters".

Tenet (2020)
In 'Tenet' keert een man terug uit de dood. Hij is onderdeel van een team dat de Derde Wereldoorlog moet voorkomen, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd.

Gezien het feit dat door de huidige crisis zoveel films worden uitgesteld, zou het niet verwonderlijk zijn als Tenet zich bij deze films aan zou aansluiten, en we zullen moeten wachten tot augustus, het einde van het jaar of zelfs 2021 om de film te zien. We weten nu namelijk dat Warner Bros. vastbesloten is om Tenet op het grote scherm in de bioscopen en filmtheaters te laten zien, in tegenstelling tot het uitbrengen van de film op een streamingdienst.

Vooralsnog staat Tenet gepland op 16 juli, maar wij gaan ervan uit dat het nog wel even kan gaan duren voordat we het – hopelijk – nieuwste meesterwerk van Nolan kunnen gaan aanschouwen.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Tenet' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video's Films BioscoopTenet (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten