Formule 1-ster Charles Leclerc heeft hoofdrol in controversiële remake

Formule 1-ster Charles Leclerc heeft hoofdrol in controversiële remake
22 mei 2020 om 14:50

Ferrari Formule 1-ster Charles Leclerc zal dit weekend de hoofdrol spelen in een remake van de controversiële Franse korte film C'était un rendez-vous (1976). De autoriteiten van Monaco hebben aangegeven dat ze hun wegen zullen afsluiten − maar dit keer niet voor de befaamde Grand Prix Race. In de ochtend van wat eigenlijk de racedag zou zijn, zijn de straten van de Franse regisseur Claude Lelouch.

In 1976 bracht Lelouch de korte film C'était un rendez-vous uit waarin in een auto in een noodgang van bijna 150 km/u door het centrum van Parijs rijdt. De rit begint in Porte Dauphine en eindigt bij de Sacre-Coeur. Verkeerslichten, andere weggebruikers en voetgangers worden totaal genegeerd − de bestuurder doet alles om snel bij zijn vriendin te zijn. Snow Patrol gebruikte de beelden voor de video bij hun nummer 'Open Your Eyes'.

De Parijse autoriteiten gaven destijds geen toestemming voor het maken van de korte film en waren niet blij met de release. De bestuurder veroorzaakte gelukkig geen ongelukken, maar dat scheelde maar weinig. Wiens auto het was en wie er achter het stuur zat is nooit helemaal duidelijk geworden. Was het Lelouch zelf, in zijn eigen auto? Veel mensen vermoeden dat voormalig Formule 1-ster Jacques Laffite de hoofdrol op zich nam.

De remake van de Franse short zal ongetwijfeld minder stof doen opwaaien: in Monaco zijn ze klaar voor de rit van Charles Leclerc. Dit weekend is het zover. Ondanks het uitblijven van de Grand Prix zelf, krijgt Leclerc toch nog wat spotlights op zich gericht.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Rendezvous' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities FilmsC'était un rendez-vous (1976)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten