Netflix opnieuw aangeklaagd om waargebeurde miniserie 'When They See Us'

Netflix opnieuw aangeklaagd om waargebeurde miniserie 'When They See Us'

Nadat een eerdere rechtszaak omtrent de Netflix-serie When They See Us (2019) van de baan werd geveegd, wordt de streamingdienst nu opnieuw aangeklaagd om de waargebeurde miniserie. Linda Fairstein, een officier van justitie in New York, is het niet eens met hoe zij is neergezet in de serie.

Een rechter in New York heeft groen licht gegeven waardoor de zaak door kan gaan. Fairstein moest zichzelf en haar reputatie, zo beweert ze, flink verdedigen nadat de miniserie van Ava DuVernay uitkwam in 2019. Ze wordt gespeeld door Felicity Huffman en verloor verschillende contracten nadat de serie uitkwam, moest aftreden uit het bestuur van het Vassar College en drie non-profit-organisaties kregen te maken met veel haat op socialemedia dankzij haar betrokkenheid.

Of Netflix en maker DuVernay zich nu zorgen moeten maken, is nog onduidelijk. Rechter P. Kevin Castel zegt dat er veel in Fairsteins klacht staat dat niet voor beroep vatbaar is. Zo zijn er scènes met "routineuze en alledaagse activiteiten die geen plausibele lasterlijke betekenis hebben" en op afbeeldingen van haar die "de subjectieve meningen van de beklaagden weergeven en door de gemiddelde kijker niet kunnen worden opgevat als een letterlijke weergave van haar woorden en daden".

Deze delen worden daardoor niet meegenomen in de zaak, wel zijn er vijf scènes waarop Fairstein de zaak mag laten doorgaan. In deze scènes komt ze niet goed uit de verf door bewijs achter te laten, doordat ze racistisch gedrag vertoont en omdat er tapes te horen zijn die duidelijk maken dat ze de vijf jongens heeft gedwongen tot valse bekentenissen.

Netflix en DuVernay werden eerder aangeklaagd door het bedrijf John E. Reid & Associates, dat een speciale ondervragingstechniek heeft ontwikkeld. Dat hun techniek zo negatief werd neergezet, konden ze niet waarderen. Deze aanklacht werd echter afgewezen.

When They See Us (2019)
8.9
Het leven van vijf tieners uit Harlem wordt een nachtmerrie als ze vals worden beschuldigd van een bruut misdrijf in Central Park.
Beeld: Still 'When They See Us' via Netflix / Atsushi Nishijima
Tekst: Bron

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Algemeen Series Video on demand NetflixWhen They See Us (2019)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws