'Jurassic World: Dominion' is het 'begin van een nieuw tijdperk'

'Jurassic World: Dominion' is het 'begin van een nieuw tijdperk'
23 mei 2020 om 13:25

Ondanks het feit dat in de filmreeks dinosaurussen nu over de hele wereld loslopen, hoef je niet te verwachten dat de aanstaande film Jurassic World: Dominion (2022) de laatste film zal gaan zijn in de Jurassic Park-franchise. Verre daarvan zelfs.

Producer Frank Marshall bevestigde aan Collider dat Jurassic World: Dominion niet zal gaan dienen als afsluiting van de franchise. "Het is het begin van een nieuw tijdperk", zei hij, na een uitbundig "nee" toen hem werd gevraagd of Jurassic World 3 als eindpunt werd gezien. "De dinosaurussen zijn nu op het vasteland onder de mensen, en dat zal nog wel even duren, hoop ik", voegde hij eraan toe, en hij zinspeelde op toekomstige verhalen die zich afspelen in deze "nieuwe normale" wereld waar mensen de wereld moeten delen naast de dinosaurussen.

Jurassic World (2015) was zelf het begin van een nieuw tijdperk voor de franchise, na Steven Spielbergs Jurassic Park (1993) en The Lost World: Jurassic Park (1997) en Joe Johnstons Jurassic Park III (2001). Spielberg keerde terug als producent voor Jurassic World, maar zijn regisseur en medeschrijver Colin Trevorrow heeft nu de leiding van de franchise op zich genomen en heeft Jurassic World en de komende Jurassic World 3 geregisseerd. Trevorrow was medeschrijver en produceerde de opvolger Jurassic World: Fallen Kingdom (2018), die geregisseerd werd door J.A. Bayona.

Jurassic World: Dominion (2022)
'Jurassic World 3' is een film uit 2021 in het genre actie / avontuur. In de film, geregisseerd door Colin Trevorrow, spelen onder anderen Laura Dern en Bryce Dallas Howard.

Hoewel Jurassic World een 'echo' was van de eerste Jurassic Park-film, zij het met een volledig operationeel park, bracht Fallen Kingdom de dinosauriërs naar het vasteland en eindigde de film met een aantal van hen helemaal los.

Chris Pratt en Bryce Dallas Howard zullen opnieuw terugkeren in Jurassic World: Dominion om dit nieuwe tijdperk van de franchise te gaan leiden. Sam Neill, Laura Dern, en Jeff Goldblum zullen daarnaast hun oude rollen op gaan pakken uit de eerste films, want met dinosaurussen op de vlucht, hebben ze alle deskundige hulp nodig die ze kunnen krijgen!

Jurassic World: Dominion staat gepland voor een release op 10 juni 2021.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Jurassic World: Fallen Kingdom'
Tekst: Bron

Meer over:

Bioscoop FilmsJurassic World: Dominion (2022)

Lees ook:

Meer bioscoop

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws