De iconische 'John Wick'-reeks had een andere naam moeten hebben

De iconische 'John Wick'-reeks had een andere naam moeten hebben
25 mei 2020 om 10:39

Op een zeker moment tijdens het maakproces droeg de John Wick-franchise nog niet de naam van het titelpersonage. Het eerste deel zou eigenlijk Scorn heten, wat precies de gemoedstoestand van het hoofdpersonage zou omschrijven: gebrand op wraak. Dit werd uiteindelijk veranderd, omdat acteur Keanu Reeves die titel niet gebruikte.

Reeves, die John Wick belichaamt, bleef de film maar aanduiden met John Wick. Daarom besloot de studio uiteindelijk dat het beter was om gewoon mee te gaan met Reeves en het project om te dopen tot John Wick (2014). Dit kwam naar voren in een gesprek met scriptschrijver Derek Kolstad. Hij gaf aan dat het vierde deel in de serie nog een titel moet krijgen en dat de keuze waarschijnlijk ligt bij regisseur Chad Stahelski.

Ook John Wick 3: Parabellum (2019) was het idee van Stahelski. Van John Wick: Chapter 2 (2017) meent Kolstad dat dat toevallig zo uitkwam omdat hij het project die kop mee had gegeven. Maar voor deel één is "de enige reden dat het John Wick heet, omdat Keanu er maar aan bleef refereren als John Wick". Waar Kolstad nog aan toevoegde dat de knoop door marketing doorgehakt werd.

Marketing had zoiets van 'Dude, dat is vier tot vijf miljoen aan gratis advertentie to nu toe, dus het wordt John Wick in plaats van Scorn.' Ik kan me niet niet meer voorstellen dat de film 'Scorn' had geheten.

Aangezien de naam nu zo bekend is, is het achteraf gezien waarschijnlijk een goede keuze geweest om inderdaad John Wick als titel te gebruiken. En waarschijnlijk gaat die gevestigde naam er nu met COVID-19 ook voor zorgen dat het een van de eerste projecten is die weer verder mag, omdat de film veel geld op zal brengen. John Wick: Chapter 4 (2022) staat gepland voor 27 mei 2022 in de Verenigde Staten.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'John WIck 3: Parabellum' via Filmdepot
Tekst: Bron

Meer over:

FilmsJohn Wick (2014)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten