Verhaal over tieners die overleven op een onbewoond eiland wordt verfilmd dankzij een boek van Rutger Bregman

Verhaal over tieners die overleven op een onbewoond eiland wordt verfilmd dankzij een boek van Rutger Bregman
25 mei 2020 om 09:39

In zijn boek De meeste mensen deugen (2019) schreef Bregman over het waargebeurde Lord of the Flies (1954). Schrijver William Golding vertelde over jongeren die veranderden in beesten nadat ze vast komen te zitten op een onbewoond eiland. Het verhaal van de tieners uit Tonga die dit in werkelijkheid meemaakten verliep totaal anders. Voor dat verhaal heeft productiebedrijf New Regency nu de rechten gekocht.

De reden dat het nu ineens opgemerkt wordt, is omdat Bregmans boek binnenkort uitgegeven wordt in Engeland. Daarom werd een voorpublicatie onlangs in The Guardian gepubliceerd, waarna enkele productiemaatschappijen naar Bregman kwamen om het verhaal te kunnen verfilmen. Bregman gaf op Twitter aan dat het niet zijn verhaal is, want "mensen in Tonga vertellen het al generaties lang aan hun kinderen".

Bregman schrijft in zijn boek al dat het jammer is dat alleen het negatieve Lord of the Flies mensen bereikt. Zo staat er ondertussen weer een nieuwe verfilming op de planning. Een waargebeurd maar positief verhaal bleek tot nog toe niet interessant genoeg.

In een Twitter-thread beschrijft Bregman onder andere dat de opbrengsten van de film met de mensen uit Tonga gedeeld zal worden en dat hij zijn deel aan een goed doel in Tonga zal schenken. En misschien het belangrijkste van alles: dat het verhaal na vijftig jaar dus eindelijk door de wereld gehoord zal worden.

New Regency produceerde eerder al grote titels als 12 Years a Slave (2013), Birdman (2014) en The Revenant (2015).

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Films

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten