Filmfestival Venetië gaat wél door

Filmfestival Venetië gaat wél door
26 mei 2020 om 14:14

De 2020-editie van het Filmfestival van Venetië gaat door zoals gepland in september. Luca Zaia, gouverneur van Veneto, heeft zondag aan Variety bevestigd dat het langstlopende festival ter wereld, dat gepland is voor 2-12 september, zal doorgaan.

Zaia's bevestiging komt een paar dagen nadat de Biënnale van Venetië, waar het Filmfestival onder valt, de Biënnale van de Architectuur verplaatste naar 2021. De data van het filmfestival bleven staan. Gewoonlijk overlappen de twee evenementen. De gouverneur legde zondag uit dat de Biënnale van de Architectuur werd uitgesteld vanwege problemen met de bouw van de nodige paviljoens en bleef erop aandringen dat het filmfestival plaatsvindt, hoewel er dit jaar waarschijnlijk minder films zullen worden vertoond.

Eerder deze maand werd een brief ondertekend door de artistiek directeur van Venetië, Alberto Barbera, naar een groot aantal medewerkers uit de filmindustrie gestuurd om hun zorgen en suggesties voor de 2020-editie te vernemen en om na te gaan of ze bereid zijn om het evenement bij te wonen. In de brief stond onder andere:

Het is gewoonweg onmogelijk om een festival te plannen als we niet weten of jullie allemaal bereid zijn om aan het festival deel te nemen en het te beschouwen als een nieuwe start. Het is een sterk signaal dat we kunnen geven om cinema in leven te houden, juist in deze moeilijke tijden.

De volledige line-up van de films die op het festival worden vertoond, wordt meestal in juli onthuld. In januari werd Cate Blanchett benoemd tot juryvoorzitter, maar het is onduidelijk of dit zo zal blijven. Het Filmfestival van Cannes, dat in het weekend zijn slotavond zou hebben gehad, werd dit jaar geannuleerd. De organisatie hoopt dat ze enkele van hun geplande premières in Venetië kunnen vertonen.

Italië, een van de landen die het hardst getroffen is door het coronavirus en de bijkomende crisis, is de afgelopen weken langzaam uit de strenge lockdown gekomen. Op 3 juni zal het land de grenzen weer openstellen voor toeristen uit de Europese Unie.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Algemeen Films

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten