Nicci French-thriller wordt Nederlandstalige film

Nicci French-thriller wordt Nederlandstalige film
26 mei 2020 om 14:02

De Britse misdaadroman The Memory Game wordt bewerkt tot een Nederlandstalige speelfilm én wordt een driedelige miniserie. Het Geheugenspel, zoals de Nederlandse titel van de psychologische thriller luidt, wordt geproduceerd door Dutch FilmWorks en EndemolShine Scripted en is de eerste van een aantal romans van Nicci French die zullen worden verfilmd.

Nicci French is het pseudoniem van schrijversduo Nicci Gerrard en Sean French. De twee verkochten in Nederland meer dan 6 miljoen boeken. Het Geheugenspel, dat verscheen in 1997, zal worden bewerkt door scenarioschrijver Lex Passchier. Passchier schreef eerder scenarios voor o.a. Moordvrouw (2012–2018), De 12 van Oldenheim (2017) en Oogappels (2019– ).

Het verhaal begint wanneer het lichaam van een 16-jarig meisje in een tuin wordt ontdekt, een paar jaar nadat ze verdween. Het boek draait om de vraag wie haar heeft vermoord. De titel verwijst naar de therapie die een jeugdvriendin krijgt, waarin onder begeleiding geprobeerd wordt om bij traumatische herinneringen te komen.

De productie zal beginnen in 2021 en de release staat gepland voor 2022. In de miniserie zullen extra scènes te zien zijn die niet in de film te zien zijn. De film zal zo'n 2 uur duren, en de televisiebewerking bestaat uit drie afleveringen van 50 minuten. Wie er zal acteren en regisseren is nog niet bekendgemaakt.

Producent Gerd-Jan van Dalen zei over de keuze van de schrijvers voor Nederland:

Hoewel de boeken van Nicci French zich in het Verenigd Koninkrijk afspelen, zijn hun personages, dramatische gebeurtenissen en psychologische spanning zo universeel dat ze zelfs in een Nederlandse context volledig intact blijven.

Sinds 2010 verschijnt er vrijwel jaarlijks een nieuwe thriller van het wereldberoemde schrijversduo. Een aantal daarvan werden verfilmd, waaronder Killing Me Softly (Killing Me Softly (2002)).

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Films Series

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten