'The Social Network' volgens Quentin Tarantino beste film van de jaren 10

'The Social Network' volgens Quentin Tarantino beste film van de jaren 10
29 mei 2020 om 09:28

Hoewel we nog niet de volledige lijst kunnen inzien, weten we al wel dat Quentin Tarantino met zijn lijst voor de beste films van de jaren 10 (2010 - 2019) de verwachtingen overtroffen heeft.

De Oscarwinnende regisseur maakt er geen geheim van dat hij graag ieder jaar een lijst samenstelt waarop hij de beste films rangschikt. In 2019 onthulde hij in de podcast The Rewatchables dat hij van plan was de films uit de jaren 10 opnieuw te bekijken.

In een interview met het Franse Premiere Magazine lichtte Tarantino vervolgens toe dat David Finchers The Social Network (2010) wat hem betreft een meesterwerk is en dat zou naar zijn zeggen geen verdere uitleg behoeven. "Het is nummer 1 omdat het de beste is, dat is alles! Het verplettert alle concurrentie."

The Social Network (2010)
7.7
Na de beëindiging van de relatie met zijn vriendin Erica besluit Harvard student Mark Zuckerberg zijn frustraties te uiten door erover te bloggen.

Tarantino is niet de enige die The Social Network bovenaan zijn lijst voor beste films van de jaren 10 heeft gezet. De film van Fincher heeft de afgelopen 10 jaar opmerkelijk goed stand gehouden en staat nog steeds als een alles bepalende film over het begin van de 21e eeuw.

Zo kan Aaron Sorkins Oscar-winnende script fenomenaal genoemd worden, Finchers regie precies en doortastend en het acteerwerk van Jesse Eisenberg en Andrew Garfield Oscar-waardig.

Tarantino liet weten op een gegeven moment zijn volledige lijst bekend te maken. Hij lichtte al wel een tipje van de sluier op door te onthullen dat Christopher Nolan's Dunkirk (2017) op plek twee staat.

Dunkirk (2017)
7.9
In 'Dunkirk' wordt het verhaal verteld van de evacuatie van geallieerde troepen uit Duinkerken in 1940. Tijdens de Slag om Frankrijk werden diverse geallieerde soldaten door het Duitse leger vastgehouden.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Social Network' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten