'Chernobyl'-regisseur in gesprek om 'The Magus' te regisseren samen met '1917'-producent

'Chernobyl'-regisseur in gesprek om 'The Magus' te regisseren samen met '1917'-producent
29 mei 2020 om 10:27

De Emmy-winnende regisseur van Chernobyl (2019), John Renck, gaat mogelijk The Magus regisseren, een bewerking van de beroemde cryptische cultroman van John Fowles uit 1966.

De miniserie zal worden geproduceerd door Neal Street Productions, hetzelfde productiehuis dat ook 1917 (2019) produceerde, onder leiding van producent Pippa Harris en filmmaker Sam Mendes.

Het nieuws lekte donderdag toen Renck een foto op Instagram plaatste van de cover van de roman met het onderschrift: "Er broeit iets." Harris bevestigde vervolgens tegenover Variety dat Neal Street in gesprek is met Renck om de miniserie te regisseren.

Ze voegde eraan toe dat ze "niet een beter iemand kon bedenken om het buitengewone boek van John Fowles naar het witte doek te halen".

Het script wordt geschreven door Tom Edge. Hij schreef tevens het scenario voor Judy (2019), waarvoor Renée Zellweger een Oscar won. Edge werkte ook mee aan verschillende afleveringen van The Crown (2016– ). Met name aflevering 9 van seizoen 2, Paterfamillias, waarvoor Stephen Daldry een Emmy won voor beste regie.

The Magus speelt zich af op een Grieks Eiland, waar de Engelsman Nicolas Urfe, een jonge schoolmeester, verwikkeld raakt in de mindgames van de raadselachtige eigenaar van het eiland. Het boek werd eind jaren zestig door Fowles zelf verfilmd (The Magus (1968)) met Anthony Quinn, Michael Caine en Candice Bergen in de hoofdrol.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Chernobyl' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten