Christopher Nolan verbrak traditie bij filmen van 'Tenet'

Christopher Nolan verbrak traditie bij filmen van 'Tenet'
29 mei 2020 om 12:13

Het is voor Christopher Nolan gebruikelijk om voordat de productie van start gaat, cast en crew te verzamelen om samen te kijken naar de films die dienden als inspiratie voor het het project waar ze samen aan gaan werken.

Zo keek de cast en crew van The Dark Knight (2008) samen naar Heat (1995) van Michael Mann en werd voorafgaand aan het filmen van Dunkirk (2017) gekeken naar All Quiet on the Western Front (1930) en The Battle of Algiers (1966).

In een interview met Total Film Magazine onthult Nolan dat hij met Tenet (2020) wilde stoppen met deze traditie, met als doel om te breken met elke mogelijke andere spionagefilm. "Interessant is dat dit een van de eerste films is die ik ooit heb gemaakt waar we geen voorvertoningen hebben gedaan", aldus Nolan.

De reden was volgens de regisseur dat het spionagegenre zo in ieders botten en vingertoppen zit, dat dat niet nodig was. "Ik wilde eigenlijk werken vanuit een herinnering en een gevoel van dat genre, in plaats van vanuit details."

Nolan vervolgt dat hij het genre zo in de vingers heeft dat hij niet nog eens naar andere films hoeft te verwijzen:

Het gaat erom dat je je weer voelt zoals je je in je kindertijd voelde. Het gevoel van hoe het is om ergens anders heen te gaan, naar een nieuwe plek. Een plek waar je nog nooit eerder bent geweest. Daarom heeft niemand ooit een eigen versie van 'James Bond' kunnen maken. Dat werkt niet. En dat is ook helemaal niet wat dit is. Dit is veel meer mijn poging om het soort opwinding te creëren dat ik als kind voelde als ik keek naar films.

Tenet is Nolans draai aan het spionagegenre dat draait om agenten, gespeeld door John David Washington en Robert Pattinson, die 'time inversion' gebruiken om de Derde Wereldoorlog te voorkomen.

Tenet (2020)
In 'Tenet' keert een man terug uit de dood. Hij is onderdeel van een team dat de Derde Wereldoorlog moet voorkomen, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd.

Pattinson liet aan Total Film weten dat praten over Tenet een bijna onmogelijke taak is. Wat Nolan ook voor het filmpubliek in petto heeft, het is volgens de acteur zo krankzinnig dat het eng is. "Het klinkt idioot om te zeggen, maar het lijkt wel een soort geavanceerde theoretische fysica. Er zijn een miljard verschillende manier om het verhaal te interpreteren, zo ingewikkeld is het. Als Christopher Nolan het niet had gedaan had ik gezegd dat het een onmogelijke film is."

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Copyright: © 2020 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved. Photo Credit: Melinda Sue Gordon

Meer over:

Celebrities FilmsTenet (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten