'I Am Not Your Negro' vrijdagavond gratis te zien via Cinetree

'I Am Not Your Negro'  vrijdagavond gratis te zien via Cinetree
29 mei 2020 om 12:43

Vrijdagavond zal de Oscar-genomineerde documentaire I Am Not Your Negro (2016) gratis te zien zijn via streamingsplatform Cinetree.

Initiatiefnemer van het platform, Hanna Verboom, zegt daarmee een statement te willen maken tegen het recente politiegeweld in het Amerikaanse Minneapolis. "Ik ben nog steeds misselijk van het nieuws over George Floyd", vertelt Verboom. De 46-jarige George Floyd kwam maandag om het leven door politiegeweld.

Het was het zoveelste incident waarbij een zwarte Amerikaan sterft onder dubieuze omstandigheden door toedoen van de politie. Het incident sluit haast naadloos aan op de documentaire uit 2017.

I Am Not Your Negro is gebaseerd op het werk van James Baldwin. In de documentaire wordt stilgestaan bij de geschiedenis van zwarte Amerikanen aan de hand van momenten zoals de moorden op Malcolm X en Martin Luther King.

I Am Not Your Negro (2016)
7.9
In 1979 beschreef James Baldwin in een brief aan zijn literaire agent zijn volgende project, Remember This House.

Regisseur Raoul Peck maakt de documentaire compleet door daar een grote hoeveelheid archiefmateriaal aan toe te voegen, ook Baldwin zelf is te zien terwijl hij voorleest uit eigen brieven en boeken. De documentaire geeft een goed beeld van hoe zwarten al decennialang worden onderdrukt.

"We hopen dat zoveel mogelijk mensen samen kijken", aldus Verboom. "Dit onrecht moet stoppen." I Am Not Your Negro is vrijdagavond vanaf 20.00 uur te zien via een aparte pagina op Cinetree.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Video on demand FilmsI Am Not Your Negro (2016)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten