Nederlandse oorlogsfilm 'De slag om de Schelde' vanaf oktober te zien op Netflix

Nederlandse oorlogsfilm 'De slag om de Schelde' vanaf oktober te zien op Netflix
13 september 2021 om 12:46

De slag om de Schelde (2020), een van de duurste Nederlandse producties ooit met een budget van 14 miljoen euro, is binnenkort ook eindelijk te zien op Netflix. De streamingdienst maakt vandaag bekend dat we de oorlogsfilm al in oktober op Netflix kunnen zien.

De slag om de Schelde is speciaal gemaakt ter ere van de 75-jaar vrijheid in ons land en vertelt het verhaal van een militaire operatie in het noorden van België en het zuidwesten van Nederland in 1944. Tijdens deze operatie kruisen de levens van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse piloot en een in het verzet betrokken Zeeuws meisje.

Bekijk hier de trailer van De slag om de Schelde:

De Nederlandse oorlogsfilm bereikte eerder dit jaar al binnen twee weken de Gouden Film-status en heeft inmiddels ook de Platina Film-status bereikt: al 400.000 bezoekers zagen de film met Gijs Blom in de hoofdrol in de bioscoop. Ook Harry Potter-ster Tom Felton is te zien in de Nederlandse productie. De oorlogsfilm is geregisseerd door Mathijs van Heijningen Jr.

De slag om de Schelde is vanaf 15 oktober te zien op Netflix. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series die binnenkort op de streamingdienst verschijnen, kun je hier terecht.

De slag om de Schelde (2020)
7.5
November '44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar.
Beeld: Still 'De Slag om de Schelde' via Filmdepot
Tekst: Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsDe slag om de Schelde (2020)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws