Netflix onthult eerste nieuwe castleden van 'Luther'-film met Idris Elba

Netflix onthult eerste nieuwe castleden van 'Luther'-film met Idris Elba
14 september 2021 om 12:50

Nadat Idris Elba eerder dit jaar bekendmaakte dat hij dit jaar nog zou starten met de opnames van Luther, de film die verdergaat op misdaadserie Luther (2010–2019), onthult Netflix nu de eerste castleden. Naast natuurlijk Elba in de hoofdrol zullen ook Andy Serkis en Cynthia Erivo te zien zijn.

Serkis kennen we als Gollum in de The Lord of the Rings-trilogie en de Hobbit-films en als Caesar in de Rise of the Planet of the Apes-reeks. Daarnaast nam de acteur al vaker plaats op de regiestoel bij films als Mowgli (2018) en bij de aanstaande Sony-film Venom: Let There Be Carnage (2021). Binnenkort is Serkis tevens te zien in The Batman (2022) als Alfred Pennyworth.

De Oscargenomineerde actrice Erivo werd bekend door haar rollen in Widows (2018) en Bad Times at the El Royale (2018). Ook speelde ze de hoofdrol in de waargebeurde film Harriet (2019) en schitterde ze onlangs in Chaos Walking (2021). Welke rollen Erivo en Serkis op zich nemen in de nieuwe Netflix-film, is nu nog niet bekend.

Luther (de serie) draait om John Luther (Elba), een detective die beschikt over een zeldzaam scherp inzicht in de gedachtewereld van levensgevaarlijke criminelen. De serie sleepte al 11 Emmy-nominaties in de wacht en Elba won een Golden Globe voor zijn optreden.

Netflix maakt de film samen met de BBC. Luther wordt geregisseerd door Jamie Payne, die eerder meerdere afleveringen regisseerde van series als Queen of the South (2016–2021), The Alienist (2018– ) en Outlander (2014– ). Het script is geschreven door Neil Cross, die tevens de originele serie schreef.

Beeld: Still 'Luther' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Films Celebrities Video on demand NetflixLuther

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws