Spike Lee maakt short over de dood van Floyd en politiegeweld in Amerika

Spike Lee maakt short over de dood van Floyd en politiegeweld in Amerika
1 juni 2020 om 11:25

Gisteravond deelde filmmaker Spike Lee op livetelevisie een korte video die hij maakte als reactie op de dood van George Floyd en politiegeweld tegen zwarte mensen in het algemeen. Lee was te gast in een speciale uitzending I Can't Breathe van CNN: Black Men Living and Dying in America, gepresenteerd door Don Lemon.

De nieuwe korte film van de regisseur van BlacKkKlansman (2018) heet 3 Brothers - Radio Raheem, Eric Garner and George Floyd. Het is een compilatie van een scène uit zijn film Do the Right Thing (1989) waarin fictief personage Radio Raheem (gespeeld door Bill Nunn) om het leven komt, afgewisseld met videobeelden van de dood van Eric Garner in 2014 en George Floyd eerder deze week.

Garner en Floyd kwamen beiden, net als de fictieve Raheem, om het leven door politiegeweld. Specifieker: ze vonden alledrie de dood terwijl ze op straat door een witte politieagent in bedwang werden gehouden. De video, die opent met de vraag, "Will history stop repeating itself?", is hieronder te bekijken op Twitter.

In zijn interview met Lemon ging de regisseur in op de onrust en de protesten na de dood van Floyd. Lee droeg tijdens het interview een shirt met daarop het jaartal 1619, het jaar dat door veel mensen wordt gezien als het begin van de slavernij in Amerika.

De geschiedenis blijft zich maar herhalen, keer op keer. Agressie tegen zwarte mensen, tegen onze lichamen, is er altijd al geweest. […] Ik begrijp waarom mensen gaan protesteren.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Algemeen Films Celebrities

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten