Eerste trailer te zien van 'Gomorra' seizoen 5

Eerste trailer te zien van 'Gomorra' seizoen 5
24 september 2021 om 12:51

We hebben er even op moeten wachten, maar de eerste trailer van het nieuwe (en laatste) seizoen van Gomorra (2014– ) is eindelijk te zien. Het vijfde seizoen gaat later dit jaar van start in verschillende landen, met hopelijk ook snel een releasedatum hier in Nederland.

Let op: dit artikel bevat spoilers over Gomorra seizoen 4 en over de film L'Immortale (2019).

Salvatore Esposito kruipt opnieuw in de huid van maffiabaas Genny die aan het einde van seizoen een bunker in gedwongen werd. De trailer verblijdt ons met de terugkeer van Marco D'Amore als Ciro Di Marzio, het lid van de Savastano clan dat in conflict kwam met Genny. We geloofden dat hij dood was aan het einde van seizoen 3, maar zijn lot werd onthult in de vervolgfilm L'Immortale.

Afbeelding via Sky / Beta Film
Afbeelding via Sky / Beta Film

Ook stelt de trailer ons voor aan een aantal nieuwe gezichten. Domenico Borrelli speelt Don Angelo, bekend als 'O Maestrale: de woeste Ponticelli baas die cruciaal zal blijken te zijn voor Genny's oorlog tegen de Levantes clan. Ook helpt hij Genny in staat te stellen Secondigliano terug te krijgen.

Tania Garribba is te zien als Donna Luciana, 'O Maestrale's vrouw, een vrouw met een woest karakter net als haar man en een sluwe en verfijnde intelligentie. Carmine Paternoster, die meespeelde in "Gomorra", de film van Matteo Garrone die aan de voorstelling voorafging, heeft zich ook bij de cast van de voorstelling gevoegd als "O Munaciello", een van de bazen van Secondigliano.

Bekijk hier de trailer van Gomorra seizoen 5:

De opnames van het nieuwe seizoen vonden plaats in Naples, Rome en Riga (Letland). Een deel van de afleveringen van het nieuwe seizoen worden geregisseerd door hoofdrolspeler D'Amore zelf, die tevens L'Immortale regisseerde.

Afbeelding via Sky / Beta Film
Afbeelding via Sky / Beta Film

Seizoen 5 van Gomorra wordt vanaf 19 november uitgezonden in de VS. Wanneer de nieuwe afleveringen vervolgens in Nederland op Netflix of Amazon Prime Video verschijnen, is nu nog niet bekend. In Duitsland komt het vijfde seizoen vanaf december beschikbaar op Beta Film.

Gomorra (2014– )
8.7
'Gomorrah' (Gomorra - La serie) is gebaseerd op het gelijknamige boek van Robert Saviano. De serie schetst een beeld van de brute Napolitaanse misdaadorganisatie de Camorra, gezien door de ogen van Ciro Di Marzo (Marco D'Amore), de gehoorzame en zelfverzekerde rechterhand van de leider van de clan, Pietro Savastano (Fortunato Cerlino).
Beeld: Still 'Gomorra' via Sky / Beta Film
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Video's Amazon Prime VideoGomorra (2014– )

Lees ook:

Meer video on demand

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws