Cast 'Brooklyn Nine-Nine' doneert $100.000 aan protesten tegen politiegeweld

Cast 'Brooklyn Nine-Nine' doneert $100.000 aan protesten tegen politiegeweld
3 juni 2020 om 09:39

De cast van de politieserie Brooklyn Nine-Nine (2013– ) doneert een grote som geld aan het National Bail Fund Network, dat mensen helpt hun borg te betalen na een (onterechte) arrestatie. Dit doen ze naar aanleiding van de huidige protesten in de VS tegen politiegeweld.

Creatief brein achter de serie, Dan Goor, deelt het nieuws over de donatie op Twitter. "De cast van Brooklyn Nine-Nine veroordeelt de moord op George Floyd en we steunen de nationale protesten tegen het brute politiegeweld."

De donatie en de publiekelijke steun voor de protesten van de cast is één van de velen in een lange lijst van acteurs en organisaties die zich uitspreken tegen het geweld. De protesten en tumult begonnen na de moord op George Floyd door een politieagent.

Naast de $100.000 dollar doneert Stephanie Beatriz, die detective Rosa speelt in Brooklyn Nine-Nine, $11.000 dollar aan het Community Justice Exchange. Deze organisatie zet zich in voor de protesten van Black Lives Matter en tegen het massaal opsluiten van (Afro-Amerikaanse) burgers.

Eerder deze week doneerde Bad Robot, het productiehuis achter Star Wars, ook al 10 miljoen dollar aan anti-racismeorganisaties.

Brooklyn Nine-Nine (2013– )
8.4
'Brooklyn Nine-Nine' draait om het fictionele 99ste district van de New York City Police Department in Brooklyn, waarbij de rechercheurs en de nieuw aangestelde commandant worden gevolgd.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Brooklyn Nine-Nine' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Series AlgemeenJust Friends (2005)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten