Warner Bros. laat kijkers gratis 'Just Mercy' huren 'voor een les over systematisch racisme'

Warner Bros. laat kijkers gratis 'Just Mercy' huren 'voor een les over systematisch racisme'
3 juni 2020 om 11:40

Net als alle filmstudio's, distributeurs en Hollywoodsterren spreekt ook Warner Bros. zich uit tegen het racisme en politiegeweld dat de huidige protesten in de Verenigde Staten voedt. Om mensen een les bij te brengen over het systematische racisme dat vandaag de dag nog steeds aanwezig is, maakt de studio de film Just Mercy (2019) gratis om te huren in de maand juni.

Just Mercy is een drama over het werk van advocaat Bryan Stevenson die opkomt voor burgerrechten. Stevenson (gespeeld door Michael B. Jordan) verdedigt Walter McMillian (Jamie Foxx) die onterecht van moord wordt beschuldigd. Het waargebeurde verhaal heeft veel raakvlakken met de huidige tumult in de VS. McMillian werd na zes jaar eindelijk vrijgelaten in 1993.

Warner Bros. kondigt de actie aan op Twitter, waar ze ook hun motivatie voor deze film toelichten:

De grote protesten in Amerika zijn het gevolg van de dood van George Floyd, die als onschuldige zwarte man om het leven kwam door een witte politieagent. Dinsdag plaatsten acteurs, filmmakers en studio's massaal een zwarte afbeelding op Instagram voor #blackouttuesday ter support van de bewegingen tegen het systematische racisme dat nog altijd aanwezig is in de VS. Spike Lee maakte eerder deze week al een korte film over de dood van Floyd.

Het is opmerkelijk dat zoveel organisaties en beroemdheden zich op politiek vlak uitspreken. Vaak zijn bedrijven als Disney en Netflix enigszins terughoudend en mengen ze zich niet in een publiekelijk debat. Ditmaal is dat dus anders.

Just Mercy is de hele maand juni gratis te huren op verschillende platformen. De film is onder andere te zien via Amazon.com. Het is echter nog niet duidelijk of de Nederlandse Amazon, of andere platformen in Nederland, de film ook gratis gaan aanbieden.

Just Mercy (2019)
7.6
'Just Mercy' volgt de jonge advocaat Bryan Stevenson (Michael B. Jordan) en zijn historische strijd voor gerechtigheid.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Just Mercy' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand FilmsJust Mercy (2019)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten