Léa Seydoux heeft hoofdrol te pakken in Franse 'Le Bal des Folles'

Léa Seydoux heeft hoofdrol te pakken in Franse 'Le Bal des Folles'
3 juni 2020 om 12:08

Léa Seydoux, de Franse actrice bekend van haar rollen in Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011), Spectre (2015) en The French Dispatch (2020), heeft haar volgende grote rol te pakken. Ze zal de hoofdrol vervullen in de drama/thriller Le Bal des Folles (Party of Fools).

Als er een Franssprekende dame nodig is in een grote Hollywoodfilm, dan is Seydoux één van de actrices die vaak wordt ingezet. Ditmaal heeft ze echter de hoofdrol te pakken in een film van Franse bodem. Le Bal des Folles is een film met een prominente vrouwelijke cast en wordt geproduceerd door de twee grootste producenten van Frankrijk: Philippe Rousselet en Jonathan Blumental. Het duo werkte voorheen onder andere aan Le Prince Oublié (2020). Arnaud des Pallières regisseert de film.

Tijdens het Paris Carnival in 1893 komt iedereen, van politici tot kunstenaars, samen in het vrouwelijke gekkenhuis (Pitié Salpétrière) voor een avond vol festiviteiten. Seydoux speelt patiënt Fanni in het waargebeurde verhaal, die vanwege goed gedrag mee mag doen met de avond. Fanni heeft echter andere plannen; ze hoopt haar moeder te vinden tussen de gasten om vervolgens met haar te ontsnappen.

Tegelijkertijd wordt er door Legende Films nog een film ontwikkeld die zich afspeelt in het Pitié Salpétrière: The Mad Woman's Ball, geregisseerd door Melanie Laurent. Deze film zal naar verluidt een andere plot behandelen dan Le Bal des Folles.

Sinds het begin van de coronacrisis is dit één van de eerste grote big-budget-films die wordt aangekondigd. Het productieteam hoopt eind 2020 of begin 2021 te beginnen met de opnames. Seydoux zal vooraf aan de opnames eerst te zien zijn in haar nieuwste film No Time to Die (2020), waar ze terugkeert als Madeleine. De James Bond-film werd vanwege de coronacrisis uitgesteld en zal nu vanaf 12 november te zien zijn.

Le Bal des Folles
Tijdens het Paris Carnival in 1893 komt iedereen, van politici tot kunstenaars, samen in het vrouwelijke gekkenhuis (Pitié Salpétrière) voor een avond vol festiviteiten.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Zoe' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities FilmsLe Bal des Folles

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten