Chinese 'Damp Season' grote winnaar Jeonju International Film Festival

Chinese 'Damp Season' grote winnaar Jeonju International Film Festival
3 juni 2020 om 14:25

Het Koreaanse Jeonju International Film Festival maakt de winnaars van dit jaar bekend. De Chinese dramafilm Damp Season (2020) sleept de zogeheten Grand Prize binnen en is daarmee de grote winnaar van het jaar.

Het filmfestival vond dit jaar grotendeels virtueel plaats vanwege het coronavirus. Het werd daardoor een "exclusieve editie zonder publiek", zo liet de organisatie weten. Door alle maatregelen bestond het festival dit jaar maar uit drie onderdelen: een competitie voor internationale films, Koreaanse films, en Koreaanse korte films.

Het festival hield vertoningen voor de juryleden en enkele regisseurs. Naast de grote winst voor Damp Season kreeg Mom's Song de prijs voor beste Koreaanse film, en werd The End of the Universe bekroond tot beste korte film van Koreaanse bodem.

Damp Season is een dramafilm geregisseerd door Gao Ming, die de documentaire Pai Gu (2005) maakte. Zijn winnende film gaat over de relatie tussen een jonge onafhankelijke vrouw die werkt in een bloemenwinkel en een beveiligingsmedewerker die moeite heeft met volwassen worden. Als hun liefde voor elkaar uit elkaar groeit focust de film op de onuitgesproken thema's uit het dagelijkse leven.

Bekijk hier de trailer van Damp Season:

Gao kon helaas niet afreizen naar Zuid-Korea om de winst in ontvangst te nemen, in plaats daarvan stuurde hij een videobericht waarin hij het festival bedankte. Andere filmfestivals, zoals Sydney Film Festival (SFF), zullen dit jaar net als Jeonju genoodzaakt zijn een virtuele editie te houden.

Damp Season (2020)
6.0
Een werkend jong stel drijft uit elkaar, om te belanden in de armen van een ander. Atmosferische studie van de onuitspreekbare dynamiek in menselijke relaties, gedraaid in een Zuid-Chinese stad waar het klimaat in de vroege zomer donker en vochtig wordt – en het leven ingewikkeld en dubbelzinnig.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Damp Season' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films AlgemeenDamp Season (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten