Opnames Netflix-film 'The Pale Blue Eye' met Christian Bale binnenkort van start

Opnames Netflix-film 'The Pale Blue Eye' met Christian Bale binnenkort van start
13 oktober 2021 om 16:53

Netflix geeft de laatste tijd steeds grote bedragen uit aan filmproducties. Een van de grote huidige projecten is The Pale Blue Eye, een film met in de hoofdrol Christian Bale. Met Bale als publiekstrekker was er veel interesse van verschillende studio's. Netflix deed uiteindelijk het hoogste bod en heeft $55 miljoen voor de film, die als horror-thriller beschreven wordt, over.

The Pale Blue Eye wordt zowel geschreven als geregisseerd door Scott Cooper die eerder succesvolle films maakte als Out of the Furnace (2013), Black Mass (2015) en Crazy Heart (2009). Dit wordt de derde samenwerking tussen Cooper en Bale. Naast Bale zal ook Harry Melling in de film te zien zijn. Hij speelt de rol van de beroemde dichter en schrijver Edgar Allen Poe. Voor regisseur Cooper is dit een droom die uitkomt. Al meer dan tien jaar is hij bezig met deze productie.

Het lichaam van een jonge militair wordt op een avond hangend aan een touw gevonden. Zelfmoord is de logische conclusie die op dat moment getrokken wordt, maar als de volgende ochtend ontdekt wordt dat iemand ingebroken heeft in het mortuarium en het slachtoffers hart uit het lichaam gesneden is, neemt het verhaal een nog gruwelijkere wending. Augustus Landor, een ex-detective, wordt ingezet. Hij interviewt kennissen van het slachtoffer en komt er zo achter dat het gaat om een intrigerende jonge militair met een voorliefde voor drank: Edgar Allen Poe.

De opnames van The Pale Blue Eye beginnen op 29 november en zullen minstens tot aan eind februari 2022 duren. Wanneer de film op Netflix verschijnt is helaas nog niet bekend.

The Pale Blue Eye
Er wordt een poging gedaan om een reeks moorden op te lossen die plaatsvonden op de Amerikaanse Militaire Academie in West Point in 1830.
Beeld: Still 'The Big Short' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films NetflixThe Pale Blue Eye

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws