Netflix staat achter 'Dave Chappelle: The Closer' ondanks hevige kritiek en ophef

Netflix staat achter 'Dave Chappelle: The Closer' ondanks hevige kritiek en ophef

De stand-up-special van komiek Dave Chappelle, Dave Chappelle: The Closer (2021) die sinds 5 oktober op Netflix te zien is, heeft de afgelopen tijd voor flink wat tumult gezorgd. De komiek maakte in zijn special volgens velen ongepaste opmerkingen en grappen over de LGBTQ+ gemeenschap. Ook bij medewerkers van Netflix zelf waren er twijfels of dit wel door de beugel kan. Ted Sarandos, hoofd van Netflix, reageert op de situatie en staat achter de comedyspecial.

Tijdens de special grapt Chappelle dat hij deel uitmaakt van team TERF dat zou staan voor Trans-Exclusionary Radical Feminist, trans-uitsluitende radicale feminist. Daarnaast stelde hij dat genders feitelijk zijn en voegt daar nog aan toe: "Ieder mens in deze zaal, ieder mens op aarde, moest door de benen van een vrouw gaan om op aarde te komen. Dat is een feit".

Afgelopen maandag ontvingen Netflix-medewerkers, inclusief de ontstemden, een e-mail van Sarandos waarin hij het volgende schreef:

We weten dat een aantal van jullie boos, teleurgesteld en geraakt is door onze keuze om de comedyspecial van Dave Chappelle aan te bieden op Netflix. We begrijpen dat het niet alleen gaat om de opmerkingen, maar ook om het feit dat een dergelijk aanbod de schade in de wereld kan vergroten. Hoewel niet iedereen het er mee eens is, zijn we er sterk van overtuigd dat wat op beeld te zien is, niet persé zoveel schade teweegbrengt in de echte wereld.

GLAAD (Gay & Lesbian Allience Against Defamation), een LGBTQ+ belangenorganisatie, heeft Chappelles opmerkingen veroordeeld en betwist het standpunt dat Sarandos in zijn mail maakt.

Vorige week zette Netflix een software engineer, Tara Field, op non-actief omdat zij publiekelijk kritiek gaf op Dave Chappelle: The Closer. Inmiddels zou de kwestie weer bedaard zijn en heeft zij via Twitter laten weten dat ze weer aan de slag is bij Netflix.

Ons doel is de wereld te vermaken, wat betekent dat we programma's maken voor een diversiteit aan smaken. We ondersteunen ook de artistieke vrijheid om zo de beste artiesten aan te trekken. Tot slot verzetten wij ons tegen verzoeken van de overheid en andere censuur.

Ted Sarandos, hoofd Netflix
Dave Chappelle: The Closer (2021)
8.1
Als afsluiting van zijn reeks comedyspecials stapt Dave op het podium om te proberen een en ander recht te zetten...
Beeld: Still 'Dave Chappelle: The Closer' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films NetflixDave Chappelle: The Closer (2021)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws