Criterion heft paywall op in solidariteit met de Black Lives Matter-beweging

Criterion heft paywall op in solidariteit met de Black Lives Matter-beweging
5 juni 2020 om 11:52
5 juni 2020 om 13:05

In solidariteit met de Black Lives Matter-beweging en de wereldwijde protesten tegen politiegeweld en racisme liet Criterion op hun website en op Twitter weten dat ze meer aandacht gaan besteden aan diversiteit op hun filmplatform en binnen hun eigen bedrijfsstructuur. Dat kan op allerlei manieren, en Criterion begint met het gratis beschikbaar stellen van films van zwarte makers.

Criterion kwam in 2019 met The Criterion Channel, waarop tegen betaling films, shorts en masterclasses te zien zijn. In reactie op de moord op George Floyd en de impact van het coronavirus op niet-witte gemeenschappen heft Criterion nu een deel van de paywall op om aandacht te vestigen op films die gaan over ervaringen en levens van zwarte mensen. Criterion laat weten dat hun selectie werken van pioniers van de Afro-Amerikaanse cinema bevat, waaronder:

Je kunt de geselecteerde films opzoeken op The Criterion Channel, en daar de films gratis bekijken.

Verder gaf de organisatie aan dat ze zich beter gaan verdiepen in de rol die ze spelen bij canonvorming, en gaan ze kritischer kijken naar welke mensen en groepen er aandacht krijgen op hun platform − en welke niet. Ze werken nauw samen met de filmmakers om te zorgen dat "elke film wordt gepresenteerd zoals de maker het zou willen".

The Criterion Channel-app is te gebruiken op Apple TV, Amazon Fire, Roku, iOS en Android. Daarnaast zijn de films op je computer in de browser te bekijken.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Black Mother' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Films

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten