Angstaanjagende verhalen: dit zijn de 5 beste horrorseries op Netflix

Angstaanjagende verhalen: dit zijn de 5 beste horrorseries op Netflix

Dit weekend vieren we Halloween en om je alvast in de griezelige sfeer te krijgen, zetten we vandaag de beste horrorseries op Netflix op een rij. Van deze 5 enge series zit je namelijk op het puntje van je stoel en zullen sommigen zelfs nachtmerries krijgen… Hieronder vind je de 5 beste horrorseries die nu op Netflix staan.

Andere handige Netflix-pagina's:

5 Marianne

Marianne (2019)
7.4
Kijk op Netflix • Een romanschrijfster beseft dat haar gruwzame verhalen uitkomen. Ze keert terug naar haar familie om de bron van haar inspiratie, haar nare verleden, onder ogen te zien.

De beroemde schrijfster Emma Larsimon (Victoire Du Bois) wordt achtervolgd door het personage Marianne, de heks die ze heeft gecreëerd en het wezen dat haar slapeloze nachten bezorgd. Ziek van de bizarre wereld die ze heeft geschapen, besluit Emma te stoppen met schrijven, maar een bezoek van een jeugdvriendin zorgt ervoor dat ze de plek bezoekt waar ze gezworen heeft nooit meer terug te komen. Op Netflix is nu het eerste seizoen van de Franse horrorserie te zien.

Bekijk hier de trailer van Marianne:

4 The Walking Dead

The Walking Dead (2010– )
8.2
Kijk op Netflix • In 'The Walking Dead' wordt politieagent Rick Grimes (Andrew Lincoln) wakker in het ziekenhuis nadat hij is neergeschoten tijdens een achtervolging.

Deze populaire zombieserie vertelt het verhaal van de maanden en jaren die volgen na een zombie-apocalyps. Het volgt een groep overlevenden, onder leiding van voormalig politieagent Rick Grimes (Andrew Lincoln), die op zoek gaan naar een veilig thuis. Terwijl de met zombies gevulde wereld zijn tol eist van de overlevenden, vormen hun persoonlijke conflicten een groter gevaar voor hun voortbestaan. The Walking Dead is gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard.

Bekijk hier de trailer van The Walking Dead:

3 Kingdom

Kingdom (2019– )
8.4
Kijk op Netflix • In een door corruptie en hongersnood getroffen koninkrijk verspreidt zich een mysterieuze plaag waarbij mensen na besmetting in monsters veranderen.

Een mysterieuze plaag raast door een uitgehongerd koninkrijk en verandert iedereen met wie het in aanraking komt in monsters. De kroonprins zet alles op alles om zijn volk te redden, maar wordt desondanks beschuldigd van verraad. Hij besluit op pad te gaan om het duistere kwaad te stoppen. Netflix zou volgens geruchten momenteel werken aan een spin-off van Kingdom.

Bekijk hier de trailer van Kingdom:

2 The Haunting of Hill House

The Haunting of Hill House (2018)
8.6
Kijk op Netflix • In 'The Haunting of Hill House' worden in flashbacks de leden van een gebroken gezin geconfronteerd met enge herinneringen aan hun oude huis en de vreselijke gebeurtenissen die hen hebben verdreven.

De familie Crain trekt in het Hill House, maar al snel merken vooral de kinderen dat het er spookt. Niemand lijkt ze echt te geloven, maar elke nacht worden ze geteisterd door angstaanjagende entiteiten… Na een vreselijk ongeval vluchten ze halsoverkop het huis uit. Helaas houden de geesten de familie jaren later nog steeds in hun greep…

Bekijk hier de trailer van The Haunting of Hill House:

1 Stranger Things

Stranger Things (2016– )
8.7
Kijk op Netflix • Nadat een jongetje onder zeer verdachte omstandigheden is verdwenen, komen in het fictieve stadje Hawkins, Indiana in de jaren 80 mysterieuze zaken aan het licht, zoals geheime experimenten, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje.

Als Will Byers (Noah Schnapp) plotseling vermist raakt, staat de hele stad Hawkins, Indiana, op zijn kop. Veel mensen zijn op zoek naar Will, waaronder zijn moeder (Winona Ryder), zijn broer Jonathan, zijn vrienden Mike (Finn Wolfhard), Dustin (Gaten Matarazzo) en Lucas (Caleb McLaughlin) en politiechef Jim Hopper (David Harbour). Maar van het een komt het ander, waardoor een bovennatuurlijk spoor ontstaat. En het wordt nog vreemder als er ineens een jong meisje (Millie Bobby Brown) met een kaalgeschoren hoofd opduikt. Een vierde seizoen is inmiddels onderweg.

Bekijk hier de trailer van Stranger Things:

Staat hier niks voor je tussen? Bekijk ook eens de beste series op Netflix via Beste series op Netflix of bekijk onze Top 20 beste horrorseries op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'The Haunting of Hill House' via Netflix / Steve Dietl

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Lees ook:

Meer video on demand

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws