Vanavond op tv: klassieker 'For a Few Dollars More' van Sergio Leone

Vanavond op tv: klassieker 'For a Few Dollars More' van Sergio Leone
6 juni 2020 om 16:45

Elke dag lichten we de beste film op tv voor je uit, zodat het kiezen van een film nog makkelijker wordt. Vanavond is onze tv-filmtip de klassieker For a Few Dollars More (1965), geregisseerd door Sergio Leone, met Clint Eastwood, Lee Van Cleef, Gian Maria Volonté en Klaus Kinski in de hoofdrollen.

In For a Few Dollars More bereidt een bende beruchte criminelen onder leiding van El Indio, de beruchtste bandiet die ooit het gebied geteisterd heeft, een bijzondere bankoverval voor. Twee premiejagers besluiten om de bende op te rollen en samen te werken. Een van hen, Douglas Mortimer, heeft echter blijkbaar andere doelstellingen dan alleen de beloning…

Samen met A Fistful of Dollars (1964) en The Good, the Bad and the Ugly (1966) vormt de film het middelste deel van een trilogie waarin de mysterieuze 'Man zonder naam' (Clint Eastwood) de hoofdrol heeft. Het laatste deel, The Good, the Bad and the Ugly is overigens morgen, 7 juni, op televisie te zien.

For a Few Dollars More (1965)
8.3
Een bende beruchte criminelen onder leiding van El Indio, de beruchtste bandiet die ooit het gebied geteisterd heeft, bereidt een bijzondere bankoverval voor.

Kom alvast in de stemming door het bekijken van de trailer hieronder:

De oorspronkelijke, Italiaanse titel van For a Few Dollars More is Per qualche dollaro in più. De spaghettiwestern wordt beschouwd als een van de hoogtepunten uit het genre en is om 20:00 te zien op RTL7!

Heb je For a Few Dollars More al gezien? Bekijk dan het overzicht van alle films op tv.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'For A Few Dollars More' via TMDb

Meer over:

Televisie FilmsFor a Few Dollars More (1965)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten