Genoten van 'Narcos: Mexico'? Bekijk dan ook deze 5 misdaadseries op Netflix

Genoten van 'Narcos: Mexico'? Bekijk dan ook deze 5 misdaadseries op Netflix

Heb jij ook zo genoten van het laatste seizoen van Narcos: Mexico (2018–2021) op Netflix en ben je nu op zoek naar vergelijkbare series? Met onze serietips zit je binnen no time volledig in een nieuw verhaal. In de lijst hieronder vind je 5 beste misdaadseries die nu op Netflix staan en perfect zijn voor fans van Narcos: Mexico.

Andere handige Netflix-pagina's:

5 El Chapo

El Chapo (2017–2018)
7.8
Kijk op Netflix • De serie 'El Chapo' draait om het leven van Joaquín Guzmán Loera. El Chapo, zoals hij werd genoemd kan gezien worden als de Pablo Escobar van deze tijd die een vermogen verdiende met drugs.

Joaquín Guzmán Loera, beter bekend al El Chapo, begon in de jaren 80 aan zijn criminele carrière voor het Mexicaanse Guadalajara-kartel. In de jaren 90 nam hij de macht over van het Sinaloa-kartel en hij ging uiteindelijk in 2016 ten onder. De drugsbaas wist een aantal keer op spectaculaire wijze te ontsnappen uit de handen van de politie.

Bekijk hier de trailer van El Chapo:

4 Gomorra

Gomorra (2014– )
8.7
Kijk op Netflix • 'Gomorrah' (Gomorra - La serie) is gebaseerd op het gelijknamige boek van Robert Saviano. De serie schetst een beeld van de brute Napolitaanse misdaadorganisatie de Camorra, gezien door de ogen van Ciro Di Marzo (Marco D'Amore), de gehoorzame en zelfverzekerde rechterhand van de leider van de clan, Pietro Savastano (Fortunato Cerlino).

Een groep outlaws in arme gemeenschappen wenden zich tot de misdaad als een manier om hun eigen regels en codes te maken. Tegelijkertijd scheurt een burgeroorlog de Italiaanse gemeenschappen uit elkaar. Dit betekent dat de spanningen nog hoger oplopen en de rivaliteit tussen misdaadbazen leidt tot massale sterfte en wreedheid tegen tegenstribbelende leden van elke bende. Het vijfde en laatste seizoen is inmiddels onderweg.

Bekijk hier de trailer van Gomorra:

3 Queen of the South

Queen of the South (2016–2021)
8.0
Kijk op Netflix • Teresa vlucht uit Mexico als haar vriend, een drug-runner, wordt vermoord. Ze gaat in Spanje wonen en wil daar de grootste drugssmokkelaar worden en zo de moord op haar geliefde wreken.

De misdaadserie is gebaseerd op het boek La Reina del Sur van Arturo Pérez-Reverte en vertelt het verhaal van Teresa Mendoza (Alice Braga), een vrouw die gedwongen wordt om een Mexicaans drugskartel te leiden. De serie stopt na het aankomende vijfde seizoen. Een releasedatum van dit nieuwe seizoen is nu nog niet bekend.

Bekijk hier de trailer van Queen of the South:

2 Top Boy & Top Boy Summerhouse

Top Boy (2011–2013)
8.4
Kijk op Netflix • 'Top Boy' speelt zich af in de sociale wijk Summerhouse in Oost-Londen waar de lokale drugshandel voor een groot gedeelte in handen is van Dushane.

Dushane (Ashley Walters) en zijn vriend Sully (Kano) runnen een drugshandel om de rijkste mannen van de stad te worden. Ze werken samen met top don Bobby Raikes (Geoff Bell). Als gevolg van een vete met Kamale (Scorcher) en zijn bende, wordt Raikes' lening gestolen, en ze zweren wraak.

Bekijk hier de trailer van Top Boy:

1 Narcos

Narcos (2015–2017)
8.8
Kijk op Netflix • In 'Narcos' wordt het waargebeurde verhaal over het geweld en de macht van de beruchte drugskartels in Colombia verteld.

De wereld van Narcos startte ooit met Narcos (2015–2017), dat het waargebeurde verhaal vertelt over de jacht van de DEA op Pablo Escobar en zijn Medellínkartel van eind jaren 70 tot begin jaren 90. De hoofdrollen worden gespeeld door Pedro Pascal, Boyd Holbrook en Wagner Moura en de serie werd genomineerd voor drie Emmy's.

Bekijk hier de trailer van Narcos:

Binnenkort: Griselda

Netflix kondigde eerder deze maand daarnaast een nieuwe drugsserie aan over de beruchte kartelleider Griselda, die ook onder vele andere namen bekend stond zoals La Madrina, the Black Widow en de Cocaine Grootmoeder. Gedurende zes afleveringen van elk 60 minuten zullen we kennis met deze topcrimineel maken en zien we hoe zij aan de top van de drugshandel stond van 1980 tot zo'n jaar of 10 geleden.

Staat hier niks voor je tussen? Bekijk ook eens de beste series op Netflix via: Beste series op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'Narcos: Mexico' via Netflix / Juan Rosas

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsNarcos: Mexico (2018–2021)

Lees ook:

Meer video on demand

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws