Je favoriete films en series kijken in een thuisbioscoop: hoe presteert de BenQ W1800i 4K-projector?

Je favoriete films en series kijken in een thuisbioscoop: hoe presteert de BenQ W1800i 4K-projector?
Gesponsord artikel

Het is een vraag die veel film- en serieliefhebbers zichzelf stellen: ga ik voor een nieuwe tv, of past een projector beter bij me? Het voordeel van een projector is dat je al snel in het klein een bioscoopervaring nabootst. Maar kan de beeldkwaliteit van een 4K-projectie wel tippen aan een 4K-televisie? En hoe zit het met het gebruiksgemak van een projector? Wij hebben de BenQ W1800i getest om te zien of deze 4K-projector een waardige bioscoopervaring biedt in je woonkamer.

Allereerst is er natuurlijk het feit dat een film of serie kijken op een beamer iets meer voorbereiding vergt dan op je tv. Je hebt een egale witte muur of een projectiescherm nodig voor een heldere projectie. Daarnaast vraagt de hele opstelling om enige ruimte. De projector moet op een afstandje van het projectieoppervlak staan voor een projectie met het gewenste formaat. Gelukkig maakt deze BenQ W1800i dat makkelijker met de zoom- en keystone-functies. De keystone-functie zorgt voor een rechte projectie, zelfs als je de projector schuin voor de muur of het scherm zet. Sterker nog: de W1800i doet dit automatisch. Zo zet je de projector in een handomdraai op de juiste plek.

Je favoriete films en series kijken in een thuisbioscoop: hoe presteert de BenQ W1800i 4K-projector?

Makkelijke installatie

Ook de installatie van de projector is zo gedaan. Hij wordt geleverd met een kleine dongle voor de smart functies. Deze verbind je met de projector via de HDMI-aansluiting en verberg je achter een kunststof bedekking. Daarna hoef je alleen nog maar de projector aan te zetten en hij is klaar voor gebruik. Het beginscherm is het Android menu, waarop meteen Amazon Prime Video en YouTube al zijn geïnstalleerd. Omdat de beamer ook een ingebouwde Chromecast heeft, stream je ook content vanaf je smartphone of tablet. Een minpunt is dat de W1800i (nog) geen Netflix ondersteunt, ook niet wanneer je het vanaf je devices wilt streamen. BenQ zegt hierover in onderhandeling te zijn met Netflix, dus zal de app waarschijnlijk in de nabije toekomst ook worden toegevoegd aan het Android menu.

Levensechte projectie

Met een helderheid van 2.000 ANSI lumen bekijk je, ook in een ruimte met wat omgevingslicht, echt een heldere projectie. Toch krijg je het beste resultaat wanneer je je woonkamer goed verduistert. Dat komt niet alleen de helderheid ten goede, maar daarmee ook de kleuren. Dankzij de HDR ondersteuning en de 100% Rec. 709 kleurbereik, zien de kleuren er echt heel realistisch uit. Samen met de 4K-resolutie zorgt dit voor levensechte gedetailleerde beelden. Dit merk je vooral wanneer je een Ultra HD HDR film van bijvoorbeeld Amazon Prime Video of Disney+ streamt. Helaas ondersteunt de projector alleen HDR10, dus geen Dolby Vision of HDR10+. HDR10 is wel het standaard HDR-formaat, wat betekent dat je met iedere streamingdienst die HDR ondersteunt profiteert van dit brede kleurbereik. Voor de echte filmliefhebber biedt deze projector ook nog de beeldmodus 'Filmmaker Mode', die moet zorgen dat films en series in beeld komen zoals de makers ze bedoeld hebben.

Je favoriete films en series kijken in een thuisbioscoop: hoe presteert de BenQ W1800i 4K-projector?

Goede oplossing voor de filmliefhebber

Met deze beamer zit je dus zeker goed als cinefiel. Dit geldt helemaal als je bedenkt dat BenQ garandeert dat de lamp een levensduur heeft van 15.000 uur. Dat zijn 7.500 films van 2 uur, of 10.000 films van anderhalf uur. Als je eenmaal een goede opstelling hebt gevonden om te projecteren, heb je dus zeker lang plezier van deze 4K-projector met 5 Watt built-in treVolo speaker. De scherpte, het kleurbereik en de smart functies bieden een complete kijkervaring voor de liefhebber.

Je favoriete films en series kijken in een thuisbioscoop: hoe presteert de BenQ W1800i 4K-projector?

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Algemeen Films

Meer films

Meer films

🔥Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws