Omstreden maakproces van klassieker 'Last Tango in Paris' met Marlon Brando wordt verwerkt tot dramaserie

Omstreden maakproces van klassieker 'Last Tango in Paris' met Marlon Brando wordt verwerkt tot dramaserie

CBS Studios en Stampede Ventures werken samen aan een serie gebaseerd op de dramafilm Last Tango in Paris (1972) van Bernardo Bertolucci. De show zal geen letterlijke verfilming worden, maar juist gaan over hoe het er achter de schermen tussen de makers aan toe ging.

De hoofdrollen in de film uit 1972 werden gespeeld door Marlon Brando en Maria Schneider. De nieuwe serie zal gaan over roem, identiteit en (artistieke) ambitie en duikt in het tumulteuze en omstreden verhaal rond de film. Regisseur Bertolucci gebruikte tijdens de opnames namelijk meedogenloze tactieken om zijn acteurs zo realistisch mogelijk te laten acteren, en daarin ging hij soms te ver.

De serie zal worden verteld vanuit Schneider, Brando en Bertolucci en begint helemaal bij het begin. In 1971 reisde regisseur Bertolucci naar Los Angeles, om daar een gebroken en failliete Brando ervan te overtuigen een rol te spelen in zijn aankomende film - een grafisch verslag van seksuele obsessie, emotionele inzinking en moord.

Toen de film anderhalf jaar later verscheen, hing er een hoop controverse omheen. De film bracht veel geld op, maar daar profiteerden alleen Brando en Bertolucci van. De twee mannen werden door critici uitbundig geprezen en wisten allebei een Oscarnominatie in de wacht te slepen. Hun vrouwelijke collega Schneider werd daarentegen alleen maar belachelijk gemaakt en zag helemaal niks van de grote opbrengsten waar ze zo voor was uitgebuit op de set. De actrice raakte verslaafd en werd depressief. De enige vergoeding die ze ooit voor haar rol ontving was 4.000 dollar.

Dit meeslepende verhaal is door Jeremy Miller en Daniel Cohn tot een scenario verwerkt. Lisa Brühlmann (Killing Eve (2018– )) en José Padilha (Narcos (2015–2017)) regisseren de boel. De regisseur kijken er erg naar uit:

Toen ik voor het project benaderd werd, was ik meteen gegrepen door het verhaal en de kans om een van de grootste schandalen uit de geschiedenis van onze industrie van dichterbij te bekijken - ondanks dat het destijds niet als zodanig werd behandeld. De kans om in die wereld te duiken, in al die fascinerende personages, en vooral de mogelijkheid om Maria Schneider een stem te geven, is echt fantastisch.

Lisa Brühlman

Tango vertelt het verhaal van twee mannen die een jonge en onervaren vrouw misbruiken, niet voor de seks, maar omwille van de kunst. Ze deden het voor de camera, en de scène die daaruit voortkwam werd een grote speelfilm, bejubeld door critici en publiek. De regisseur en de acteurs genoten van het succes, terwijl Maria's pijn werd verwaarloosd. Ik vind het geweldig om samen met regisseur Lisa Brühlmann een verhaal te onderzoeken over de ethiek van kunst, een belangrijk maar vaak verwaarloosd onderwerp.

José Padilha

De serie verschijnt in de loop van 2022. Waar en wanneer precies is nog niet bekend.

Beeld: Still 'Last Tango in Paris' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Series FilmsLast Tango in Paris (1972)

Meer series

Meer series

🔥Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws