Ontroerende verhalen: dit zijn de 5 meest aangrijpende waargebeurde films op Netflix

Ontroerende verhalen: dit zijn de 5 meest aangrijpende waargebeurde films op Netflix

Er is niets zo erg als dat je een film aanzet en deze halverwege echt een grote tegenvaller blijkt te zijn. Om die reden raden we regelmatig goede films op Netflix aan, zodat jij zeker bent van een avond gevuld met kijkplezier. Vandaag zetten we een selectie van de meest aangrijpende waargebeurde films op een rij, omdat deze films vaak nog een extra lading met zich meedragen. In de lijst hieronder vind je de vijf meest aangrijpende waargebeurde films die nu op Netflix staan.

Andere handige Netflix-pagina's:

5 Dallas Buyers Club

Dallas Buyers Club (2013)
8.0
Kijk op Netflix • Ron Woodroof wordt ontslagen uit het ziekenhuis wanneer bij hem aids wordt geconstateerd. De dokters geven hem nog één maand te leven, maar Ron accepteert dit niet.

In het midden van de jaren '80 in Texas begint elektricien Ron Woodroof (Matthew McConaughey) te ontdekken dat hij aids heeft. Hoewel hij te horen krijgt dat hij nog maar 30 dagen te leven heeft, weigert Woodroof toe te geven aan de wanhoop. Hij zoekt naar alternatieve therapieën en smokkelt medicijnen de VS binnen van waar hij ze ook maar kan vinden. Woodroof bundelt zijn krachten met een mede-aids-patiënt en begint de behandelingen te verkopen aan het groeiende aantal mensen dat niet kan wachten tot de medische wereld hen redt. De film won in 2014 drie Oscars, onder andere voor de optredens van McConaughey en Jared Leto.

Bekijk hier de trailer van Dallas Buyers Club:

4 Just Mercy

Just Mercy (2019)
7.6
Kijk op Netflix • 'Just Mercy' volgt de jonge advocaat Bryan Stevenson (Michael B. Jordan) en zijn historische strijd voor gerechtigheid.

Bryan Stevenson (Michael B. Jordan) is afgestudeerd aan Harvard en vertrekt naar Alabama om diegenen te verdedigen die ten onrechte zijn veroordeeld of die niet de juiste vertegenwoordiging hebben gekregen. Hij ontmoet Walter McMillian (Jamie Foxx) bij een van zijn eerste zaken, die in 1987 de doodstraf kreeg voor de moord op een 18-jarig meisje, ondanks het bewijs in zijn voordeel. Stevenson krijgt te maken met racisme en juridische tegenslagen terwijl hij vecht voor het leven van McMillian.

Bekijk hier de trailer van Just Mercy:

3 Believe Me: The Abduction of Lisa McVey

Believe Me: The Abduction of Lisa McVey (2018)
7.2
Na een gruwelijke ontvoering en een nipte ontsnapping heeft een tiener uit Florida het moeilijk om familie en autoriteiten te overtuigen van haar beproeving.

Op de avond dat ze van plan is zichzelf van het leven te beroven, wordt een 17-jarig meisje ontvoerd en vecht ze om in leven te blijven. Ze slaagt erin haar aanvaller over te halen haar vrij te laten, maar als ze thuiskomt, gelooft niemand haar verhaal, behalve één detective, die vermoedt dat ze door een seriemoordenaar is ontvoerd.

Bekijk hier de trailer van Believe Me: The Abduction of Lisa McVey:

2 Lion

Lion (2016)
8.0
Kijk op Netflix • Een 5-jarige Indiase jongen raakt verdwaald in de straten van Calcutta, ver van huis. Hij overleeft verschillende uitdagingen waarna hij geadopteerd wordt door een stel in Australië.

De broers Guddu (Abhishek Bharate) en Saroo (Sunny Pawar) worden op een nacht gescheiden op een treinstation. Saroo probeert Guddu te vinden maar belandt op een trein die hem naar Calcutta brengt, 1600 km verderop. In Calcutta wordt hij opgevangen door een organisatie die adoptieouders voor weeskinderen en verloren kinderen vindt. Saroo wordt geadopteerd door een Australisch echtpaar, de Brierleys (Nicole Kidman en Dev Patel), en verhuist naar Hobart, Tasmanië. 20 jaar later besluit hij zijn moeder en broer te vinden. Lion sleepte in 2017 met het waargebeurde verhaal maar liefst zes Oscarnominaties in de wacht. Helaas won de film er geen.

Bekijk hier de trailer van Lion:

1 The Pianist

The Pianist (2002)
8.5
Kijk op Netflix • De consequenties van de Duitse bezetting zijn voor de inwoners van Warschau afschuwelijk: het getto, de joodse opstand en de deportaties.

De Joodse pianist Wladislaw Szpilman (Adrian Brody) is piano aan het spelen op het radiostation als er buiten een explosie plaatsvond. Het is het begin van de Duitse nazi-bezetting in Polen. Wanneer hij thuiskomt, is zijn familie aan het ruziën over hoe ze de rest van hun geld kunnen bewaren zodat de Duitsers het niet zien. Als ze uit het raam kijken, zien ze dat hun gebied omheind is. Sindsdien is hun leven in een moeilijke situatie terechtgekomen. De Duitsers deporteren zijn familie en nemen hen onder dwang mee op de trein naar het concentratiekamp. Szpilman blijft achter in het getto van Warschau en worstelt alleen om te overleven.

Bekijk hier de trailer van The Pianist:

Staat hier niks voor je tussen? Bekijk ook eens de beste films op Netflix via: Beste films op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'The Pianist' via TMDb

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Meer video on demand

Meer video on demand

🔥Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws