Vanavond op tv: Oscarwinnaar 'Green Book' met Viggo Mortensen en Mahershala Ali

Vanavond op tv: Oscarwinnaar 'Green Book' met Viggo Mortensen en Mahershala Ali

Naast ons overzicht van films op tv lichten we regelmatig de beste film op tv voor je uit, zodat het kiezen van een film nog makkelijker wordt. Vanavond is onze tv-filmtip de waargebeurde Oscarwinnaar Green Book (2018).

Dr. Don Shirley (Mahershala Ali) is een Afro-Amerikaanse pianist van wereldklasse, die op het punt staat een concerttournee te beginnen in het diepe Zuiden in 1962. Shirley heeft een chauffeur en bescherming nodig en rekruteert Tony Lip (Viggo Mortensen), een stoere uitsmijter uit een Italiaans-Amerikaanse buurt in de Bronx. Ondanks hun verschillen ontwikkelen de twee mannen al snel een onverwachte band terwijl ze racisme en gevaar trotseren in een tijdperk van segregatie.

Green Book is geregisseerd door Peter Farrelly en won in 2019 maar liefst drie Oscars, waaronder die voor beste film van het jaar. Hoofdrolspeler Viggo Mortensen werkt binnenkort opnieuw samen met regisseur Farrelly voor een verfilming van het boek The Greatest Beer Run Ever: A True Story of Friendship Stronger Than War.

Bekijk hier de trailer van Green Book:

Green Book is vanavond om 20:30 uur te zien op Net 5. De film is nu ook te zien via Pathé Thuis.

Heb je Green Book al gezien? Bekijk dan het overzicht van alle films op tv. Op deze pagina vind je alle tv-filmtips voor deze week.

Green Book (2018)
8.2
Kijk op Pathé Thuis (€ 2,99+) • Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip.
Beeld: Still 'Green Book' via TMDb

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Televisie FilmsGreen Book (2018)

Meer televisie

Meer televisie

🔥Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws